Már harmincnégyezer hétszemélyes autót vásároltak a családok állami támogatással

A kormány a nagycsaládosok életét könnyítené meg a 2,5 milliós támogatással, amely továbbra is elérhető – számolt be róla Novák Katalin.

2021. 08. 05. 8:12
null
Nagycsaládosok, 7 üléses autó, családi kedvezmény, gyerek , család, Fotó: Arpad Kurucz

A kormány a nagycsaládosok életét könnyítené meg a 2,5 milliós támogatással, amely továbbra is elérhető – számolt be róla Novák Katalin.

A nagycsaládosok most is igényelhetnek támogatást az autóvásárláshoz – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Novák Katalin kifejtette:

azoknak, akik nagycsaládban élnek vagy már úton van a harmadik kisbabájuk, a kormány támogatást ad, hogy megvásároljanak egy legalább hétszemélyes autót.

A videóból az is kiderül, hogy eddig már harmincnégyezer család igényelte a támogatást.

A kereskedők is előszeretettel ajánlják a támogatási forma igénybevételét a nagycsaládosoknak

Ennek keretei közt

legfeljebb 2,5 millió forintos anyagi segítséget nyújtanak,

s ezt nem kell visszafizetni, sőt, egyenesen a Magyar Államkincstártól az autókereskedőhöz érkezik ez az összeg, tehát nem is kell megelőlegezni – emelte ki. A támogatás az autó teljes vételárának a fele, de maximum 2,5 millió forint lehet – jelezte, hozzátéve: a költségvetésből hatvanmilliárd forintot fordítottak a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására.

A kormány családvédelmi akciótervének részeként bevezetett támogatást a baloldalon is elismerik. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt igénybe is vette a támogatást, melynek segítségével vásárolt családjának egy vadonatúj Daciat. Az erről beszámoló poszt alatt többen képmutatással vádolták a baloldali polgármestert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.