Már a Tátra típusú villamosokon is lehet kerékpárt szállítani

A BKK közleménye szerint a Budapesten közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Forrás: MTI2020. 10. 16. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a BKK és a BKV közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

Azt írták: a budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd.

A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni.

Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

Szeptember óta ugyanakkor – három hónapos tesztidőszakra – hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon – hívta fel a figyelmet a BKK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.