Még a Simpson család világhírű alkotóját is felháborították Nagy Ervin szavai

Csupó Gábor, a Simpson család kétszeres Primetime Emmy-díjas producere, a világhírű rendező is megdöbbenését fejezte ki a színész trágárkodása kapcsán.

Forrás: ORIGO.HU2019. 12. 18. 16:34
Homer (L) and Marge Simpson, married characters from the Fox television network animated television ..
Homer (L) and Marge Simpson, married characters from the Fox television network animated television series "The Simpsons", pose as they arrive for a block party on the Fox studio lot celebrating the series 350th episode in Los Angeles April 25, 2005. - PBEAHUOAVAE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Ervin, a Katona József Színház színésze az RTL Klub egyik műsorában rendkívül durva és alpári stílusban beszélt Kocsis Mátéról, a Fidesz frakcióvezetőjéről. A Nagy Ervin által elmondottakra reagált Csupó Gábor, a Simpson család kétszeres Primetime Emmy-díjas producere, a világhírű rendező is. Csupó az Origónak eljuttatott levelében a megdöbbenését fejezte ki a színész trágárkodása kapcsán. Azt is hozzátette, hogy nem lehet egy olyan színházat védeni, ahol elnézik a szexuális zaklatást.

A Katona József Színház egyik színésze, Nagy Ervin az RTL Klub tegnapi Házon kívül című műsorában nyomdafestéket nem tűrő módon szidta Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselőt, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjét a kulturális törvény színházakra vonatkozó módosítása miatt. Nem állítjuk, hogy Nagy Ervin tökéletesen átlátja a színházak finanszírozásával kapcsolatos törvényt, inkább azt feltételezzük, hogy nem tetszett neki, hogy Kocsis Máté a szexuális zaklatási botrányával lebukott Katona József Színházra utalva zaklatószínházakról beszélt – teljes joggal – olvasható az Origo cikkében.

Nagy Ervin szerint egy (Katona József-beli) színházi előadás nem műalkotást akar létrehozni, nem katarzisra törekszik, hanem üzengetni akar a kormánynak. Főleg akkor, ha nem ad elég pénzt – ezt maga Nagy Ervin mondta, amikor arról beszélt, ők dühösek voltak az MSZP-s Tüttő Katára is (ezek szerint beleírták az egyik darabba), mert kevesebb pénzt akart adni. Az megint más kérdés, hogy pusztán életkorából adódóan sem tűnik túl valószínűnek, hogy Nagy Ervin üzengetett például Kádár Jánosnak, a kommunista diktatúra idején.

És az is elég furcsán hangzik, hogy egy olyan kormány, amely eredményesen tudott szembe menni a bankokkal vagy éppen meg tudta akadályozni, hogy az országot szidó Manfred Weber legyen az EU elnöke, tehát egy ilyen kormánynak különösebben rettegnie kellene a zaklatásával lebukott, a zaklatást egy évig eltitkoló Katona József Színház színészétől. Márpedig Nagy Ervin ilyesmivel fenyegetőzött.

Az egész világ által minden kétséget kizáróan tisztelt, valóban köztiszteletben álló Csupó Gábor magyar rajzfilmes művész, producer – akinek egyik legismertebb műve a később világhírűvé vált Simpson család című rajzfilmsorozat – Nagy Ervin trágár kijelentései kapcsán e-mail-en keresztül megkereste az Origo szerkesztőségét.

Csupó többek között azt írta, hogy meghökkenéssel olvasta Nagy Ervin udvariatlan és durva kijelentéseit Kocsis Mátéval kapcsolatban.

Szerinte egy színésznek a legfőbb dolga jól teljesíteni a függönyök előtt és a kamerák mögött, és nem ocsmány kijelentésekkel próbálkozva bekerülni a rivaldafénybe.

Majd hozzátette:

Egy olyan színházat védeni, ahol elnéztek éveken át szexuális zaklatást, nem a művészeti szabadságról szól, hanem épp arról, amit Kocsis Mátéról hamisan állít Nagy Ervin: <<nyalni felfelé>>!

A teljes cikk az Origo oldalán olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.