Meg lehet állítani az EP-választáson a Brüsszel által támogatott migrációt

Az e heti európai parlamenti (EP-) választáson meg lehet állítani a Brüsszel által támogatott migrációt, és meg lehet védeni az európai keresztény kultúrát – jelentette ki Soltész Miklós, a a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban szerdán azon a sajtótájékoztatón, amelyet Csáky Pállal, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti képviselőjével és képviselőjelöltjével közösen tartottak a választás tétjeiről.

Forrás: MTI2019. 05. 22. 13:16
SOLTSZ Mikls
Kisvárda, 2019. május 13. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a felújított és kibõvített kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium avatásán 2019. május 13-án. A régi fõépületet teljesen átalakították, az új szárnyban hat új tantermet, tanári szobákat, mûhelyeket, nyelvi és kémiai laborokat, elõadókat, további közösségi tereket, valamint tornatermet építettek közel 970 millió forint értékû hazai és uniós támogatásból. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a – Szlovákiában szombaton tartott – voksolást az eddigi legfontosabb EP-választásnak nevezte, tekintettel arra, hogy azon olyan „visszafordíthatatlan folyamatok megállításáról” születik döntés, mint a bevándorlás.

„Nem döntöttek még az emberek olyan dologról (az EP-választáson) sosem, amely egy visszafordíthatatlan folyamat megállítását szolgálja” – hangsúlyozta Soltész Miklós. Rámutatott: segíteni kell a bevándorlásellenes erőket, így az MKP-t is, amely a Fidesz-KDNP természetes szövetségese, s amellyel nagyon jól működtek együtt az EP szintjén is az elmúlt években.

Csáky Pál az EP-választásról szólva külön örömnek nevezte, hogy a küzdelemben az MKP nincs egyedül, mivel egy Kárpát-medencei magyar-magyar szövetség részese, s így „egy csapatért küzd”.

Az MKP listavezetője célkitűzéseikről azt mondta: cél, hogy sikerüljön továbbvinni a klasszikus kereszténydemokrata értékrendet az EP-ben, és az is, hogy úttörői legyenek a kisebbségi jogok megvalósításáért folytatott igyekezeteknek. Csáky köszönetet mondott a magyar kormány által a felvidéki magyar közösségnek az elmúlt években nyújtott segítségért, ezek sorában említve a Kárpát-medencei óvodaprogramot, illetve az egyházi intézményekre fordított fejlesztési forrásokat. Hozzátette: a szombati voksolással a felvidéki magyar választók új lendületet adhatnak ennek az együttműködésnek.

Tárnok Balázs, az MKP EP-választási listájának negyedik helyezettje rámutatott: az EP választásokon rendszerint tapasztalt alacsony (legutóbb csak 13 százalékos) szlovákiai részvételi arány miatt kulcskérdés, hogy milyen arányban mennek el szavazni a felvidéki magyarok, hiszen magas részvételi arányuk akár komoly pozíciókat is juttathat számukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.