Megbüntette Hadházy Ákost az adatvédelmi hatóság

Hadházy Ákos egymilliót fizethet, mivel a hatóság szerint jogtalanul kezelte magánszemélyek adatait.

Magyar Nemzet
2020. 07. 10. 12:15
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos független képviselő állításait tényszerűen cáfolta az OGYÉI, ezáltal rémhírterjesztésnek minősül a képviselő azon kijelentése, miszerint a hatóság nem vizsgálta meg az orosz vakcinát Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hadházy Ákos egymilliót fizethet, mivel a hatóság szerint jogtalanul kezelte magánszemélyek adatait.

Hadházy Ákosra egymillió forintos adatvédelmi bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH), mert a testület jogsértőnek minősítette 2018–19-ben az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtés során megszerzett kapcsolattartási adatok kezelését. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke az adatok törlésére utasította az ellenzéki politikust, aki nem ért egyet a döntéssel és – mint közleményében írta – jogorvoslatért fog folyamodni a bírósághoz.

A Facebookon Hadházy Ákos azt írta: politikailag időzítve érkezett az adatvédelmi hatóság határozata, amelynek az a célja, hogy annak révén lejárathassa őt a kormányközeli „propaganda”.

Hadházy Ákos szerint a NAIH határozata az európai adatvédelmi rendelet (GDPR) szándékos félreértelmezésén alapul. Mivel a kapcsolattartási adatokat önként, saját kézírásukkal adták meg az emberek, ezért az ellenzéki politikus szerint a NAIH tévesen állítja, hogy az aláírók nem járultak hozzá kifejezetten az adataik kezeléséhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.