Meghirdette a jövő évi roma nemzetiségi pályázatokat a Belügyminisztérium

A hagyományőrző táborok forrását – a tavalyihoz képest – 50 millió forinttal megemelték, így jövőre még több gyermek ismerkedhet a roma kultúrával, hagyományokkal.

Forrás: MTI2019. 10. 03. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghirdette a jövő évi roma nemzetiségi pályázatokat a Belügyminisztérium, négy kategóriában összesen 620 millió forintra lehet pályázni.

Roma nemzetiségi civil szervezetek támogatására 200 millió forint keretösszegig lehet pályázni, kulturális programok megvalósítására 150 millió forint, hagyományőrző táborok szervezésére 250 millió forint, roma nemzetiségi pedagógusok továbbképzésének szervezésére 20 millió forint áll rendelkezésre – közölte a BM csütörtökön az MTI-vel.

A hagyományőrző táborok forrását – a tavalyihoz képest – 50 millió forinttal megemelték, így jövőre még több gyermek ismerkedhet a roma kultúrával, hagyományokkal – írták.

A roma nemzetiségi civil szervezetek pályázatait 30 napos, a kulturális kezdeményezéseket és a táborpályázatokat 60 napos beadási határidővel hirdették meg. Felidézték: a támogatások célja a magyarországi roma nemzetiség önazonosságának megőrzése, nyelvének, hagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek ápolása. A támogatások emellett segítik a roma nemzetiségi érdekképviseleti célok megvalósítását, a közművelődési feltételek javítását, a kulturális és tudományos kezdeményezéseket.

Pályázni mások mellett roma nemzetiségi civil szervezetek, roma nemzetiségi önkormányzatok, a roma nemzetiségi önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaságok, egyházak, az Országos Roma Önkormányzat által fenntartott oktatási és kulturális intézmények, roma nemzetiségi köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, pedagógiai szakmai műhelyek tudnak.

További információk a emet.gov.hu honlapon, valamint az ott feltüntetett ügyfélszolgálati elérhetőségeken szerezhetők be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.