Megkerülhető a bántalmazás kivizsgálása

Magyar Nemzet
2019. 12. 03. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekek iskolai bántalmazásának kezelésével kapcsolatos visszásságokról adott ki tegnap közleményt az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman egy egyedi panasz vizsgálatakor megállapította, a gyakorlatban nem biztosított a gyermekeket az iskolában ért bántalmazások kivizsgálása és a bántalmazó pedagógusokkal szembeni fellépés.

Az ügyben egy édesanya sérelmezte, hogy a gyermekét az iskolában osztályfőnöke több ízben fejbe kólintotta és folyamatosan ordított vele. Az ombudsmani vizsgálatról készült jelentés szerint az egyedi ügyben nemcsak a szülői panasz érdemi kivizsgálása maradt el, hanem még a bántalmazott gyermeket próbálta az iskola igazgatója eltanácsolni.

A biztos vizsgálta a bántalmazást elkövető pedagógusok ellen alkalmazható munkáltatói intézkedések körét, és felhívta rá a figyelmet, hogy a munkáltatók nem érdekeltek az érdemi vizsgálatában, mert a bántalmazás nyilvánosságra kerülése az iskola megítélését hátrányosan befolyásolná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.