Megkezdődhet a Szent János Kórház teljes körű rekonstrukciója

A csaknem ötven épületből álló budai intézményt az Egészséges Budapest program részeként korszerűsítik.

Veres László István
2021. 01. 26. 17:38
null
Súlyponti kórházzá fejlesztik a sokat látott Szent Jánost Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egészséges Budapest program (EBP) egyik legfontosabb mérföldköve érkezett el azzal, hogy a szakmai előkészítést és a sikeres közbeszerzési eljárást követően szerződést kötöttünk az Észak-közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő megtervezésére. Ezzel megkezdődött a csaknem ötven épületből álló intézmény teljes megújulási folyamata 150 ezer négyzetméteren – írta hivatalos közösségi oldalán Tóvizi Attila. Az EBP megvalósításának koordinálásáért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott:

a kórház a tervek szerint a jövőben a hét minden napján, 24 órában áll majd a betegek rendelkezésre, és a teljes megújulást követően Észak- és Közép-Buda, valamint a budai agglomeráció lakóinak ellátását fogja biztosítani. Ez évente több, mint egymillió orvos-beteg találkozást jelent.

– A tervezés során szem előtt tartjuk a fenntarthatósági szempontokat. Az „okoskórházakra” jellemző közműfejlesztések, a kert- és útépítés továbbá az információs technológiai megoldások kialakítása is ennek jegyében zajlik. Az épületkomplexum tervezésével párhuzamosan történik a betegszállítási rend kialakítása. A közúti közlekedéssel való kapcsolatok újragondolása mellett helikopter-leszállóhely létesítése is szerepel a tervek között – fejtette ki Tóvizi Attila. A miniszteri biztos hozzátette: a kórház a megújulás ideje alatt is biztosítja majd a betegellátást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.