Megnyugtató a helyzet a református egyház idősotthonaiban

Forrás: MTI2020. 04. 23. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A református egyház idősotthonaiban stabil, megnyugtató a helyzet – mondta a nádudvari református egyházközség idősek otthonának vezetője az MTI-nek annak kapcsán, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön soron kívüli ellenőrzést tartott az intézményben.

Őz Lajos lelkipásztor, aki a hajdúvidéki református egyházmegye intézményes diakónia felelőseként kilenc gyülekezeti fenntartású intézménnyel áll kapcsolatban, azt mondta: saját forrásból, a kormányhivatal, a református egyház és a helyi önkormányzatok segítségével zökkenőmentesen tudják biztosítani a védőeszközöket, védőfelszereléseket.

A nádudvari idősek otthonát március 9-től lezárták, minden gondozott és dolgozó tünetmentes, az intézményi orvos folyamatosan – az ellenőrzés időszakában is – az otthonban tartózkodik – jelezte Őz Lajos.

Az intézményvezető lelkipásztor elmondta azt is, hogy a 90 férőhelyes nádudvari idősotthonban jelenleg 74 bentlakásos idős embert gondoznak, de a 150 alkalmazottjuk további ezer ember ellátásáról gondoskodik házi segítségnyújtás, támogató szolgálat, nappali ellátás, pszichiátriai ellátás és szociális étkeztetés keretében Nádudvaros, Szerepen, Tetétlenen és Karcagon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.