Megosztók Czeglédy megbízásai

Bizalmi kérdést emlegetve az MSZP is elfogadhatónak tartja, hogy DK-s polgármesterek a jogerősen elítélt Czeglédy Csaba cégével kötöttek milliós szerződéseket. A párt szerint az a fontos, hogy a megbízásokat ne jutalomként, a DK holdudvarának megerősítése érdekében adják, hanem valódi teljesítményt várjanak érte. Elnökségi forrásaink szerint „törölték” Czeglédy párttagságát.

Bákonyi Ádám-Bácskai Balázs
2019. 11. 13. 6:17
null
A Momentum elnökségi tagja szerint rossz üzenete van annak, hogy Czeglédy irodáját szerződtették Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ellenzéki együttműködést napok óta feszíti, hogy az immár DK-s vezetésű Erzsébetváros és Újbuda az adócsalásért, magánokirat-hamisításért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg milliókért az önkormányzatok átvilágításával és sajtóügyekben jogi képviselettel, az MSZP mindeddig nem foglalt állást, noha Czeglédy karrierje a pártban kezdődött, amelynek korábban a jogi képviseletét is ellátta. – Az ügyvédi munka fontos része a bizalom, ezért érthető, hogy a DK-s polgármesterek nem a szaknévsort ütötték fel, hanem Czeglédy Csabát és cégét bízták meg annak elvégzésével – közölték a Magyar Nemzet megkeresésére a szocia­lista párt elnöksége részéről. A komoly hitelességi és morális kérdéseket felvető gyakorlattal kapcsolatban forrásaink inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy Czeglédy megbízásai mögött ne jutalmazás, a DK holdudvarának megerősítésének szándéka álljon, hanem valódi munkavégzést, teljesítményt várjanak el tőle. Egyébként maga az MSZP is átvilágíttat több olyan önkormányzatot, ahol az októberi választáson megszerezték a polgármesteri széket. Elnökségi forrásaink szerint ennek nem valamiféle bosszú, hanem a jogi és pénzügyi tisztánlátás az oka, főként azokon a helyeken, ahol több cikluson keresztül kormánypárti vezetés volt. A szocialisták viszont nem Czeglédy Csaba cégét bízzák meg ezekkel a feladatokkal, már csak azért sem, mert már nem tagja a pártnak. Az elnökségben közölték: büntetőügye miatt Czeglédy már évekkel ezelőtt felfüggesztette tagságát, amit viszont a közelmúltban töröltek, miután egy „rivális listán” szerepelt. Ismert: az MSZP-ben általános érvényű szabály, hogy aki a hivatalos jelölt ellen elindul, azt kizárják. Bár ezt Czeglédy már a 2018-as országgyűlési választáskor megtette, amikor függetlenként az MSZP aspiránsával, Nemény Andrással szemben is indult, rivális listán idén májusban, az EP-választáson szerepelt Gyurcsány Ferencék jelöltjeként.

A Momentum elnökségi tagja szerint rossz üzenete van annak, hogy Czeglédy irodáját szerződtették
Fotó: Havran Zoltán

Ismert, a Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött DK-s szerződéseket valamennyi ellenzéki párt bírálta. Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja lapunknak kijelentette: „Rossz üzenetet közvetít, hogy ilyen ügyekben érintett emberre bízzuk az átvilágítást.” Szerinte nem pártpolitikusnak kellene elvégeznie ezt a munkát, hanem szakmailag elismert, független szereplőknek. Hozzátette: attól, hogy az önkormányzati választásokon együtt indultak a többi ellenzéki párttal, még hűek maradnak az alapértékeikhez és szóvá teszik az aggályaikat. Kérdésünkre, miszerint nem tartja-e problémásnak, hogy a Momentum Szombathelyen kifejezetten együttműködött Czeglédyvel, Berg Dániel közölte: a városban elsősorban Nemény András polgármesterrel ápoltak jó kapcsolatot, Czeglédy indulása a DK döntése volt. Az LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal a Hír TV-ben eközben bejelentette, hogy pártja törvénnyel kényszerítené az önkormányzati vezetőket arra, hogy a Czeglédy Csabáéhoz hasonló múltú emberekkel a települések ne köthessenek szerződést.

Jutalom a szolgálatokért?

Az MSZP megjegyzésének tükrében, miszerint Czeglédy Csaba megbízása mögött ne jutalmazás álljon, áthallásosan cseng a DK tegnapi közleménye. Ebben Gyurcsány Ferencék tudatták, hogy első fokon pert nyertek a Pesti­Srácok.hu ellen, amely azt írta, hogy Újbuda DK-s polgármestere, László Imre egy korábbi kolléganőjével erőszakoskodott. „Újbuda polgármesterét a törvényszéken az a dr. Czeglédy Csaba képviselte, aki a közeljövőben – érzésünk szerint – perek százait fogja még megnyerni az orbánista propagandagyárosok ellen” – írta közleményében a DK.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.