Megszabadult alpolgármestereitől a momentumos gödi városvezető

Tovább dúl a belharc az ellenzéki vezetésű gödi városházán. A momentumos polgármester, Balogh Csaba csütörtökön lefokozta LMP-s és DK-s helyetteseit, válaszul arra, hogy hétfőn a képviselő-testület az együtt szavazó fideszes, DK-s, LMP-s és jobbikos politikusok voksaival elvonta a városvezető egyes jogköreit.

Csekő Imre
2020. 07. 03. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai napon visszavontam az alpolgármesterek megbízatását – írta ki csütörtök este a Facebookra Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere. Kifejtette, egy városnak azért van szüksége alpolgármesterekre, hogy azok segítsék a település fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat. A városvezető szerint Fülöp Zoltán LMP-s és Lőrincz László DK-s helyettesei ezt a feladatot nem látták el, sőt a város polgárainak érdekei ellen politizáltak. A polgármester kifejtette, hogy helyettesei ezután csak képviselői fizetésükre lesznek jogosultak, és nem terhelik majd őket az alpolgármesteri teendők.

A városvezető a lépésével arra reagált, hogy hétfőn a képviselő-testület az ő jogköreit nyirbálta meg egy túlfűtött hangulatú, durva személyeskedésektől sem mentes ülésen, amin a DK, az LMP és a Jobbik képviselői a fideszesekkel együtt szavaztak Balogh Csaba ellen.

A polgármester a csütörtöki bejegyzésében azt is közölte, hogy nem fogadja el ezt a döntést, és a hétfőn megszavazott pontok közül tizenkettőt újratárgyaltat egy július 17-i rendkívüli testületi ülésen.

Mint ismert, már hónapok óta tart a belviszály Gödön. Még áprilisban írtak ellenzéki képviselők egy levelet pártjaik vezetőinek, amelyben Balogh Csabát emberi és politikai értelemben is alkalmatlannak nevezték a polgármesterségre, mivel szerintük autoriter vezetési stílusa nem demokratikus és visszaél a hatalmával.

Balogh Csaba azzal indokolta, hogy nem fogadja el a hétfői ülésen hozott döntéseket, hogy azok szerinte szabotálnák a város jogi képviseletét a kormány intézkedései és „a Samsung bővítése által okozott károk” ellen. Azt is kifogásolja a városvezető, hogy pályáztatás nélkül választanák meg ismét a Szolgáltató Kft. élére Tóth Ágnest, aki Balogh Csaba állítása szerint pár hónapos vezetése alatt több millió forint értékben írt alá szerződéseket jogellenes módon. Elfogadhatatlannak tartja a polgármester azt is, hogy új pályáztatás megindítása nélkül, az előző pályázaton a legrosszabb helyen végzett Dr. Rácz Zsolt Ügyvédi Irodát választanák közbeszerzési tanácsadónak. A polgármester állítja, hogy ez az iroda ötször annyiért dolgozik és sokkal kevesebb tapasztalattal bír, mint az eredeti pályázaton nyertes Iglu LTP, miközben volt már velük szemben sikeresen megtámadott közbeszerzési eljárás is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.