Megszökött egy elítélt a Fővárosi Törvényszékről, elfogták

Megszerezte egy őr fegyverét és megszökött egy elítélt pénteken a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A férfit a rendőrség elfogta. Az elfogás előtt a rendőrök többször rálőttek a férfira, akit életveszélyes sebesülésekkel vittek kórházba.

Forrás: MTI2019. 02. 15. 13:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében az ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egyik munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett.

A férfi az V. kerületi Stollár Béla utca és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves vezetőjét fegyverrel arra kényszerítette, hogy segítse őt a menekülésben.

A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a szökött rab elfogására. Az autót a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Az elítélt ekkor kiugrott a Nissanból, és megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték a rendőrök.

A szökevényre a rendőrök rálőttek, majd elfogták

A rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, ezért a rendőrök többször rálőttek, majd elfogták. A férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A megtámadott felügyelő is megsérült, őt a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel közölte, hogy belső vizsgálatuk elsődleges megállapításai szerint a megtámadott felügyelő nem hibázott.

Mint írták: a bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy vegyék le a bilincset a fogvatartott kezéről. Az elítélt ezt kihasználva támadta meg a felügyelőt.

A „büntetőügyben történő előállításkor az eljáró ügyészség vagy a bíróság elrendelheti az alkalmazott mozgáskorlátozó eszköz eltávolítását. Az előállító biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani. Az intézkedés nem vonatkozhat a vezető és a lábbilincs eltávolítására” – közölték.

Az elítéltre szökése előtt garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen. A férfit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt.

A kórházban stabilizálták a lövöldözésben megsérült szökött rab állapotát

Stabilizálták az ítélethirdetés után megszökött, majd üldözés közben meglőtt rab állapotát a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben – közölte Bodzay Tamás orvosigazgató-helyettes péntek este az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a XV. kerületben történt lövöldözésben megsérült középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban vitték az intézetbe. Szakszerű ellátása megtörtént, állapotát stabilizálták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják – tette hozzá az osztályvezető főorvos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.