Megvalósul a megkezdett sportfejlesztés Balatonalmádiban

Az Index egy szombati cikkében azt állította, hogy pénteken a Magyar Közlönyben több beruházás kormányhatározatát törölték, és emiatt nem épülnek meg ezek az épületek, ám ismét kiderült, hogy nem az igazságot írták le – közölte az Origó.

2020. 08. 15. 18:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás – állította szombati cikkében a baloldali Index. A felsorolásban szerepel a Balatonalmádiban zajló sportfejlesztés is, vagyis a lap szerint az ezzel kapcsolatban korábban kiadott kormányhatározatot visszavonták. A cikkben megjelölték a vonatkozó számot a Magyar Közlönyből.

Az Origó rámutatott: azonban ebből azonnal kiderül, hogy a közlöny szövegét az Indexnél nem sikerült értelmezni, ugyanis a Magyar Közlönyben az általuk hivatkozott 1521/2020 (VIII. 14.) kormányhatározat f) pontjában azt olvashatjuk, hogy a Balatonalmádira vonatkozó, eredeti és az Index szerint „visszavont” 1037/2019 (II. 14.)-es kormányhatározat négy pontjából pusztán a harmadikat vonták vissza, ami a pénzügyminiszter költségvetési visszapótlási feladatára vonatkozik. Nem sikerült értelmezni, vagy – ami a valószínűbb – a baloldali propagandaújság tudatosan félreértelmezte.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője is felhívta a figyelmet a hazugságra a közösségi oldalán. Egy képet is megosztott, amin látszik, hogy jól halad az építkezés. Azt is írta, hogy ősszel már használható lesz az új épület.

„A mai nap egy internetes portálon megjelent az a hír, hogy Balatonalmádi Város Önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztésének határozatát is törölte a kormány, így ott nem lesz sportberuházás. A hír nem igaz” – reagált Kontrát Károly az Index cikkére. A fideszes honatya hozzátette: ezúton is tájékoztatja a balatonalmádiakat, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy az új labdarúgóközpont a Lozsántán felépüljön, és ősszel a Balatonalmádi SE labdarúgói birtokukba vegyék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.