Migrációkutató Intézet: Életüket kockáztatják az alagutakban az illegális bevándorlók

Az alagutak szerkezetéből adódóan az illegális bevándorlók felvállalják annak a kockázatát, hogy talán nem jutnak át a járatokon – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese kedden az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 07. 28. 11:24
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janik Szabolcs a magyar határzár közelében talált újabb alagúttal kapcsolatban közölte, ez a negyedik alagút, amelyet az elmúlt időszakban találtak. Hozzátette: a híradásokból arra lehet következtetni, hogy a legutóbb felfedezett járatot félkész állapotban, még használatba helyezés előtt találták meg a járőrök.

Ismételten egyre több illegális bevándorló érkezik – hangsúlyozta Janik Szabolcs, emlékeztetve, hogy márciusban és áprilisban a koronavírushoz köthetően komolyan „beszakadt” az Európába érkező illegális bevándorlók száma főképpen azért, mert az európai országok lezárták határaikat.

Az Európai Unió Határ- és Partvédelmi Ügynökségének (Frontex) statisztikái átrendeződést mutatnak az érkezők állampolgárságát illetően is – mondta, megjegyezve, hogy az adatok szerint az eddigieknél több észak-afrikai érkezik Olaszországba és Spanyolországba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.