Minden hetedik fertőzött a Főváros által fenntartott idősotthonokból került ki

Karácsony Gergely főpolgármester mindeközben a kormányra próbálja hárítani a felelősséget.

2020. 04. 16. 11:45
null
Koronavírus_Idősek_Otthona. 20200409 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországon koronavírus-fertőzéssel regisztrált betegek több mint egyhetede a Budapesten található, és a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat fenntartásába álló idősotthonokból kerül ki a Magyar Nemzet elemzése szerint.

Az országban összesen 1652 lakost regisztráltak Covid-19-cel, s két budapesti idősek otthonában eddig legalább 264 fertőzöttet találtak. A legutóbbi adatok szerint a Pesti úti intézmény 204 lakójánál találtak koronavírus fertőzést, a Rózsa utcai létesítmény 94 gondozottjából 60-an betegedtek meg a SARS-CoV-2 vírustól. A fertőzések nagy száma miatt, és mivel az idősekre a legveszélyesebb a járvány, Müller Cecília országos tisztifőorvos vizsgálatot rendelt el mindkét intézményben, ahol aggodalomra okot adó hiányosságokat találtak, hiszen még a fertőtlenítőszerek használatával és a fertőtlenítés szakszerű módjával sem voltak tisztában egyes dolgozók. Müller Cecília később elrendelte az ország mind az 1035 idősotthonának ellenőrzését.

Karácsony Gergely főpolgármester mindeközben a kormányra próbálja hárítani a felelősséget. Bár több alkalommal beszélt arról, hogy a Főváros idejében kezdett teszteket végezni az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóin és gondozottjain, máig nem közölték, hogy pontosan mikor kezdték a teszteléseket, és szám szerint hány vizsgálatot végeztek el saját forrásból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.