Minden segítség számít

Köszönet mindenkinek, aki részese ennek az összefogásnak, segítse azt akár adománnyal, akár a munkájával. A legkisebb segítség is számít! – írta a Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Forrás: facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov2020. 04. 25. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta, a jelenlegi helyzetben az a legfontosabb, hogy megvédjük az emberek egészségét, ehhez pedig a kormány felső korlátok nélkül biztosítja a szükséges forrásokat.

- Viszont ugyanilyen fontos az, hogy mi is egyénileg megtegyük azt, amit ebben a helyzetben szükséges – tette hozzá.

Az adományokat is nagyra értékelik. A mai napon egy raktárban jártak, ahonnan egy cégnek hála, hat vidéki kórházba és idősotthonba tudnak eljuttatni az egészség védelméhez szükséges eszközökből.

A videóban Soltész Miklós nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is megszólalt. Felhívta a figyelmet, hogy a karitatív szervezetekkel nagyon sok mindent tesznek az évek során olyankor is, amikor nincsen baj.

- Amikor a kormány kihirdeti a veszélyhelyzetet, ez az úgynevezett Karitatív Tanács átalakul egy Nemzeti Humanitárius és Koordinációs Tanáccsá, amibe egyébként állami szervezetek is belépnek és ilyenkor közösen döntünk, határozunk a felajánlásokról és arról, hogy hova kerüljenek ki ezek a felajánlások – tájékoztatott az államtitkár.

Az egészségügy mellett az idősotthonokat, fogyatékos otthonokat, szenvedélybeteg otthonokat és a szükséget szenvedő egyéni közösségeket is támogatják.

Soltész Miklós végezetül megköszönte a felajánlásokat és hozzátette: minden segítség számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.