Minden segítséget megad a kormány, amivel megkönnyíti a családok életét

A gyermek világra jöttével a családban új időszámítás kezdődik: egy csodálatos korszak tengernyi, sohasem tapasztalt örömmel és kihívással, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal — mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége egy szombati rendezvényen. Ugyancsak anyák napja előtt lépett a nyilvánosság elé Novák Katalin államtitkár is, aki többek között azt hangsúlyozta: a kormány garantálja a családi adókedvezményt, az otthonteremtési programot és minden eszközt, amely anyagilag megkönnyíti a családok életét.

Csekő Imre
2019. 05. 06. 13:18
KIRÁLY Nóra; NOVÁK Katalin
Novák Katalin (középen) az anyák napi ünnepségen Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány igyekszik minden segítséget megadni a családoknak a jövőben is – mondta szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) anyák napi zenés, Ringatóval egybekötött rendezvényén. Novák Katalin – aki gyerekeivel maga is járt Ringató-foglalkozásra – a Nemzeti Táncszínház aulájában tartott rendezvényen azt mondta, garantálják a családi adókedvezményt, az otthonteremtési programot és minden eszközt, amely anyagilag megkönnyíti a családok életét. Január elsejétől pedig életbe lép a négygyerekes nők személyi jövedelemadó alóli mentessége, így erre is érdemes gondolni a gyerekek tervezésekor – tette hozzá.

– Anyák napja azért fontos, mert lehetőséget ad arra, hogy az édesanyák visszakapjanak valamit a sok szeretetből, amit a gyermekeiknek adnak. Minden édesanya tudja, milyen csodálatos érzés a pici ölelésén, kedves szaván keresztül megtapasztalni a szeretetet – válaszolt lapunk kérdésére Novák Katalin, aki hozzátette, hogy az anyukák erőt tudnak meríteni mindebből azokra az időkre, amikor kicsit több feladatunk van.

Novák Katalin (középen) az anyák napi ünnepségen
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az államtitkár elmondta, ezek a szombatihoz hasonló rendezvények lehetőséget adnak rá, hogy több generáció lehessen együtt a családból, és ne csak egy okoseszközt adjanak a gyerek kezébe, amely nem helyettesítheti a szülők hangját, közelségét. A politikus hozzátette, az erős emancipációs törekvések, amelyek világszerte – teljes joggal – megjelentek, mára sokszor újra és újra ugyanazt a nőjogi harcot hirdetik meg, még akkor is, ha nincs már rá szükség, és ezzel már-már veszélyeztetik a nők privilégiumait. – Az privilégium, hogy egy életet hordhatunk ki a szívünk alatt, hogy életet adhatunk egy babának, és hatalmas veszteség lenne erről lemondani – zárta mondandóját Novák Katalin.

Az anyák napjának előestéjére időzítette immár hagyományosnak mondható babaváró rendezvényét, Ha gyermek születik a világra, család is születik mottóval a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Az esemény díszvendégeként Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége köszöntőbeszédében azt mondta: a gyermek világra jöttével a családban új időszámítás kezdődik; egy csodálatos korszak tengernyi, sohasem tapasztalt örömmel és kihívással, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal. Kiemelte, a babaköszöntő nap olyan örömteli együttlét, amelyben a kicsinyek és a nagyok egyetlen hatalmas közösséget alkotnak.

– Az újszülöttek nemcsak annak a családnak az életét gazdagítják, amelybe érkeznek, a nagyobb közösségre is áldásként hatnak. Egy gyermek képes mozgásba hozni a jó erőket, megmozgatni a szülőket, a barátokat, sőt a szomszédokat és az idegeneket is, akik boldogan és önzetlenül ajánlják fel segítségüket – idézte a köztársasági elnök felesége Lisa Miller amerikai pszichológust. Hozzáfűzte: a NOE babaköszöntő rendezvényével együtt mondanak igent az életre, a családra, az egymás iránti szeretetre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.