Mindenkinek két felajánlást kell tennie

Nagy a karitatív szervezetekbe vetett bizalom és a megbecsültségük, emiatt sok felajánlást kapnak – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken, Csákváron, ahol a Katolikus Karitásszal közösen élelmiszeradományokat és fertőtlenítőszereket adott át a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince idősotthonában.

Forrás: MTI2020. 04. 03. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is, közölte: csokoládét, gyümölcsöt, táplálékkiegészítőket, vitaminokat, vagyis az idős emberek számára fontos dolgokat kapott az intézmény. Megjegyezte, hogy ez már a sokadik szállítmánya a Katolikus Karitásznak az idősotthonokba, és a többi karitatív szervezet is hasonlóan jól teljesít.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy mindenkinek két felajánlást kell tennie: egyrészt magánemberként anyagi támogatással, cégek esetében eszközök, termékek felajánlásával segíteni őket, másrészt vigyázni rájuk a közeli személyes kapcsolatok kerülésével, valamint az idősotthonokban a szigorú rend betartásával. „Hiszem, ha ezeket betartjuk, a láthatatlan ellenséggel szembeni küzdelem hosszas, kitartó munkával legyőzhető” – fogalmazott.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy az élelmiszereket cégektől kapták adományként, a sebészmaszkokat, gumikesztyűket, vitaminokat és fertőtlenítőszereket pedig ők vásárolták. Hozzátette: védőeszközökre most nagy szükségük van az idősotthonoknak.

Megemlítette, hogy folyamatosan figyeli a karitász az intézmények jelzéseit, és próbálnak gyorsan reagálni rájuk. Sok intézmény nem tudott előre felkészülni a mostani nehéz helyzetre, ezért rájuk kiemelt figyelem jut, hogy ne szenvedjenek hiányt sem immunerősítőkből, sem védőfelszerelésekből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.