Minimálprogramot adtak Gyurcsányék

Újra európai háborúval ijesztgetett Gyurcsány Ferenc arra az esetre, ha a „nacionalista” erők győzedelmeskednének a vasárnapi EP-választáson. A DK kampányzáróján felesége, Dobrev Klára pedig megismételte az egységes európai szociális juttatásokra tett ígéretét. Mind­eközben a választási bizottság jogtalan kampányfinanszírozás miatt elmarasztalta a pártot.

Bákonyi Ádám
2019. 05. 25. 8:55
null
Felszabadultan ismételték el a jól ismert szlogeneket Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz mellett az ellenzéki pártok közül egyedül a DK volt az, amely nem „letudta” az európai parlamenti (EP-) kampányt, hanem mindvégig jelen volt és szenvedéllyel képviselte a meggyőződését – hangoztatta Gyurcsány Ferenc pártja kampányzáróján.

A Magyar Tudományos Akadémia előtt tartott rendezvényen a volt miniszterelnök megismételte: a DK egységes és kiszámítható párt, amely a megalakulása óta egyetlen jelentős politikai fordulatot sem tett, és mindvégig kitartott elvei és célja mellett, az egyik ilyen pedig az erős Európa, azaz az Egyesült Európai Államok gondolata.

– Az erősebb Európából következik az erős Magyarország – jelentette ki. Gyurcsány újra bírálta a nemzetállamok híveit, mondván: senki nem fenyegeti a tagállamok szuverenitását, és míg a nyugalmat, a békét az egymással szóba álló nemzetek hozhatják csak el, addig „a nacionalisták háborúval fenyegetnek”. Gyurcsány kijelentette, hogy minden szavazat, amit a Fidesz helyett a pártjára adnak, az a hazát szolgálja.

Felszabadultan ismételték el a jól ismert szlogeneket
Fotó: Kurucz Árpád

A DK EP-listáját vezető Gyurcsányné megismételte már jól ismert szlogenjét, miszerint olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok, ezt az álmot pedig az Európai Egyesült Államok tudja megvalósítani. Dobrev Klára megerősítette azt is, hogy be kell vezetni az európai minimálnyugdíjat, az európai minimálbért, az európai családi pótlékot és a mindenkinek járó európai minimumellátást.

Szerinte többek között ezekkel az intézkedésekkel lehetne megállítani a családokat szétszakító elvándorlást, illetve elérni, hogy minél többen hazajöjjenek. Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős, európai közösség egyenrangú polgára legyen.

Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet, ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki. Mindeközben a birtokába került dokumentum alapján az Origó arról számolt be, a választási bizottság jogtalan kampányfinanszírozás miatt elmarasztalta a DK-t. A párt ugyanis frakciópénzből, az Országgyűlés Irodaházából küldött kampánylevelet, amivel az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is megsértették.

A választási bizottság megállapította, hogy Gyurcsányék tevékenységével sérült a választás tisztasága, a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.