Az oltás mellett kampányolnak az ifjú kereszténydemokraták

Nacsa Lőrinc kifejtette: az orvostudomány történetében a védőoltások mentették meg a legtöbb életet.

Csekő Imre
2021. 01. 20. 18:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenkinek az életét jelentősen befolyásolja a koronavírus-járvány és annak gazdasági hatásai. Meggyőződésünk, hogy a vakcina az egyetlen biztonságos módja annak, hogy magunk mögött hagyhassuk a járványt, ezért úgy döntöttünk, hogy egy online kampányt indítunk a vakcina népszerűsítésére, hiszen még mindig vannak, akik bizonytalanok, félnek, vagy esetleg a többek között baloldali politikusok által is terjesztett álhírek miatt nincsenek meggyőződve az oltóanyagok biztonságosságáról – nyilatkozta lapunknak Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, és elmondta, hogy szeretnék elsősorban a fiatalok körében népszerűsíteni a gondolatot, hogy mindenki, aki teheti, regisztráljon, majd oltassa be magát.

A kereszténydemokrata politikus az online akcióról kifejtette, hogy

ismert embereket, színészeket, sportolókat, művészeket és politikusokat kértek fel, hogy naponta egy-egy gondolattal járuljanak hozzá a kampányhoz, és mondják el, miért is tartják fontosnak, hogy beoltassák magukat.

– Minden nap kikerül egy ilyen idézet a felületeinkre a közösségi médiában. Harmincnapos kampányt tervezünk, de ha kell, tovább is folytatjuk – fejtette ki Nacsa Lőrinc, és beszámolt róla, hogy a kampányban megszólalt már az olimpiai bajnok Risztov Éva, Bese Gergő atya vagy éppen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is.

Fontos, hogy minél többen oltassák be magukat, hogy az élet visszatérhessen a rendes kerékvágásba
Fotó: Reuters/Dado Ruvic

– Az elmúlt hetekben a baloldalon hirtelen rengetegen váltak vakcinaszakértővé. Mi nem gondoljuk, hogy jobban értenénk a védőoltásokhoz, mint a szakemberek. A magyar tudósokban bízunk, hiszen a magyar protokollok szigorúbbak, mint az Európai Unió protokolljai.

Nekünk nincsen preferenciánk az alapján, hogy honnan érkezik a vakcina, hanem amit a magyar hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, azt elfogadjuk – mondta az IKSZ elnöke a Magyar Nemzetnek, és hozzátette: a kampánynak az is a célja, hogy az egyes vakcinákról terjesztett álhíreket helyre tegye, és a közbizalmat erősítse az oltások iránt.

– Tény, hogy az orvostudomány történetében a védőoltások mentették meg a legtöbb életet, ezért fontos, hogy most is minél többen éljenek a vakcina nyújtotta a lehetőséggel

– hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

A politikus azt is elmondta, hogy az IKSZ vezetői természetesen maguk is regisztrálnak a védőoltásra, és a kampányban kifejtik majd, mit gondolnak a védekezésről, és miért oltáspártiak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.