Nem ez volt az első eset, hogy saját közössége árulta el Karácsonyt

A 2017-es kiszivárgott beszédben, arról is szólt az akkor épp miniszterelnök-jelölt Karácsony, hogy semmit sem ért az, hogy vállalta a nyilvánvalóan bukásra ítélt miniszterelnök-jelöltséget.

Forrás: Origo.hu2019. 09. 27. 14:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ez az első eset, hogy saját közössége árulta el és alázta meg nyilvánosan Karácsony Gergelyt. Mint emlékezetes, 2017 év végén is kiszivárgott egy felvétel, amelyen Karácsony egy 40 másodperces hangfelvételen így beszélt: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f***ért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.

A 2017-es kiszivárgott beszédben arról is szólt az akkor épp miniszterelnök-jelölt Karácsony, hogy semmit sem ért az, hogy vállalta a nyilvánvalóan bukásra ítélt miniszterelnök-jelöltséget: „Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. „Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kiba**ott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok – folytatta vallomását a zuglói polgármester.

Hamar kiderült, hogy a Karácsonnyal korábban szövetséges Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs készítette a hangfelvételt a beszédről, és tette közzé Facebook-oldalán, majd visszavonta azt. Az ügyben vizsgálat is indult Berkecz ellen. Az Együtt politikusának húzásán nem volt mit csodálkozni, hiszen Karácsony nem sokkal korábban – ahogy mindenki mást is – őket is elárulta, így kivívta a párt haragját – írja az Origó.

Az Origó szerint a mostani hangfelvétel is vélhetően egy szövetségen belüli bosszú következménye. Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és Karácsonyból akarnak bűnbakot csinálni, mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék nagy vereségéért. A közvélemény-kutatások mind azt mutatják, hogy Zugló vezetőjének semmi esélye sincs Tarlós István ellen, és az is megfigyelhető, hogy több szövetséges párt (DK) sem annyira iparkodik a kampányban, mint amennyire az elvárható lenne.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

Karácsony Gergely őszödi beszéde

Leleplező hanganyag került tegnap nyilvánosságra, amelyen Karácsony Gergely nyíltan beszél a zuglói MSZP lopásairól, kritizálja ellenzéki szövetségeseit és a családját ért fenyegetésekre is utal. A sok szempontból Gyurcsány Ferenc őszödi beszédére emlékeztető felvételen a baloldal főpolgármester-jelöltje két ismeretlen személlyel osztotta meg például azt a vélekedését, miszerint elásnák, ha visszatérne a kerületébe. Bár az ellenzéki média tárta a közönség elé a hangfelvételt, Karácsony a Fideszt vádolta lejáratással, és titkosszolgálati módszereket emlegetett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.