Nem kell illetéket fizetni a csokkal vásárolt ingatlanoknál

Az otthonteremtési program újabb pontját mutatta be Novák Katalin, családokért felelős miniszter. A négyszázalékos illetékösszeget nem számolják fel a csokos ingatlanok után.

Magyar Nemzet
Forrás: KORONAVIRUS.GOV.HU2021. 01. 02. 19:40
null
Nagy segítség a friss házasoknak, hogy rögtön saját otthonban gondolkodhatnak. További lehetőségek jönnek Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akik csokot vesznek igénybe új vagy használt ingatlan vásárlásához, nem kell illetéket fizetniük. Ez egy nettó negyvenmillió forintos ingatlan esetében az áfa 27 százalékról öt százalékra csökkentésével és az áfa visszaigénylésének lehetőségével együtt több mint tízmillió forintos megtakarítást jelenthet – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Novák Katalin az otthonteremtési program újabb eleméről.

A miniszter emlékeztetett: a csokot új vagy használt ingatlan vásárlásához és építkezésre egyaránt szinte mindenki igényelheti, aki gyermeket nevel vagy szeretne. Meglévő gyermek esetén nincs életkori határ – tette hozzá.

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy január 1-jén elindult Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja, amelynek az egyik eleme, hogy azoknak, akik csokot vesznek igénybe új vagy használt ingatlan vásárlásához, nem kell illetéket fizetniük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.