Nem lesz Budapestinfó, Karácsonytól ritkán kérdezhet a sajtó

Átlátható városvezetésről és sajtószabadságról beszél a baloldal, ám amikor ezeknek a kritériumoknak a valóságban is meg kellene felelni, akkor eltörölnek olyan jól bevált tájékoztató eseményeket, mint a Budapestinfó. Lapunk megtudta: Karácsony Gergelynem nem áll szándékában, hogy heti rendszerességgel tájékoztassa a főváros ügyeiről a sajtót.

2021. 06. 15. 17:20
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a korábbi ciklusban Tarlós István vezette be a heti Budapestinfót, amelynek az volt a célja, hogy a főpolgármester minden héten tájékoztassa a fővárosiakat, az újságírók pedig időkorlát nélkül kérdezhessenek. Karácsony Gergely 2019 ősze óta még egyet sem tartott. A Magyar Nemzet a főpolgármester sajtósánál érdeklődött, hogy a jövőben tervezik-e visszahozni a budapesti tájékoztató eseményt. Válaszukban azt írták:

a veszélyhelyzetre tekintettel csak ritkán tartott saját szervezésű sajtótájékoztatót a főpolgármester.

„Például szerdán a Lánchíd lezárásáról és felújításáról szóló eseményen, amelyet szintén nem mi, hanem a BKK hirdet, lesz lehetőség más témában is kérdezni, ahogyan legutóbb a Fudan Egyetemmel kapcsolatos sajtótájékoztatókon is” – közölte a főpolgármester sajtófőnöke. Ami érdekes, hogy az utóbbival kapcsolatos sajtótájékoztatóra lapunk nem kapott meghívást, ahogy egyetlen olyan ferencvárosi eseményre sem, amit Baranyi Krisztina szervez.

A polgármester a megválasztása óta nem válaszol a jobboldali sajtóorgánumok által feltett kérdésekre.

Karácsony Gerely kormányfőjelölti bemutatkozásában leszögezte: olyan világot képzel el, ahol az újságíró kérdezhet. Egyelőre úgy tűnik, egyre kevesebb az a tér, ahol személyesen kérdezhető a főpolgármester. Legutóbb egy online sajtótájékoztatón szeretett volna lapunk kérdést feltenni Karácsonynak, ám az előre beküldött kérdéseinkre nem érkezett válasz. Mint kiderült: az online sajtótájékoztatóra néhány baloldali médium meg volt hívva, amelyek kérdezhettek, de amikor sorra kerültek, az online adást megszakították. Felmerül a kérdés: mit titkol Karácsony Gergely?

Emlékezetes, Karácsony egy Dunaújvárosban tartott sajtótájékoztatón kikelt magából, amikor egy televízió riportere zavaros doktori disszertációjáról kérdezte őt.

Válasz helyett a főpolgármester ingerülten csak azt hajtogatta az újságírónak, hogy „szégyellje magát”.

A jelenetet mégis Gyurcsány Ferenc koronázta meg, aki, más megoldás nem lévén, hangos krákogással jelezte Karácsonynak, hogy ne válaszoljon a kérdésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.