Nem tartják be az ígéreteket Szombathelyen

2020. 03. 12. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy Szombathely balliberális vezetése újabb választási ígéretét nem tartja be, mert az idei költségvetésben ugyanannyi parkolási bevételt terveztek be, mint tavaly. Márpedig, ha valóban ingyenessé tennék a szombathelyieknek a parkolás első két óráját a sárga és a zöldövezetekben, mint ahogy a 2019-es önkormányzati kampányban ígérték, akkor nem lehetne akkora bevételt elérni, mint az előző esztendőben. Emlékezetes, a tavalyi önkormányzati választást a balliberális összefogás nyerte meg Szombathelyen, a polgármester Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke lett. Mellette a 21 fős közgyűlésbe tíz olyan képviselő jutott be, aki a balliberálisok összefogásában indult, így az ellenzéki pártoknak megvan a többségük a testületben.

Nemcsak a parkolás kapcsán tett ígéretét nem tartja be Szombathely balliberális vezetése, de nem vásárolták meg a Savaria Szállót sem. Nemény András a kampányban még azt állította: megválasztása esetén a város megvásárolja az ingatlant, ám amikor az önkormányzat élhetett volna januárban az elővásárlási jogával, akkor nem léptek. A következetlenségre utal az is, hogy bár Horváth Attila alpolgármester novemberben a piacfelújítás kapcsán arról beszélt, hogy a beruházásra elnyert 1,2 milliárd forintot nem egészítik ki a szükséges háromszázmillió forinttal, januárban a közgyűlés arról döntött, mégis kipótolják az elnyert pénzt a hiányzó forrással.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.