Németh Szilárd szerint garancia kell a biztonságra

Olyan polgármesterekre és képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek is együttműködni a Magyar Honvédséggel – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Magyar Nemzet
2019. 10. 10. 11:51
null
Az államtitkár a helyőrségek szerepét méltatta Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Szilárd kijelentette, az országot járva több olyan egykori katonavárosban is megfordult, amelyekben a Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutás során felszámolták a honvédség jelenlétét. Pedig – amint az államtitkár emlékeztetett – a Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, amely helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb település lesz az országban.

A politikus beszélt arról is, hogy a kormány programot hirdetett a települések tulajdonában lévő temetőkben található első világháborús hadisírok rendbetételére. A kétmilliárd forintot meghaladó értékű pályázati lehetőség keretében több mint 240 településen megújulhattak a katonasírok. Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy kedden Szentkirályszabadján letették a honvédség új logisztikai raktárbázisának alapkövét. Az államtitkár elmondta: a beruházás hathektáros területen, 10,5 milliárd forintból valósul meg.

Az államtitkár a helyőrségek szerepét méltatta
Fotó: Teknős Miklós

Németh Szilárd a honvédség és az önkormányzatok együttműködése kapcsán fontosnak nevezte a települések biztonságát is. – Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség – emelte ki az államtitkár, hozzátéve, hogy olyan polgármesterek kellenek a települések élére, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék azok biztonságát.

A politikus arról is beszélt, hogy a legnagyobb katonaváros Budapest, és kijelentette, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló, Tarlós személye pedig garancia a biztonságra, hiszen ő sosem kockáztatná meg, hogy bevándorló-fővárossá tegye Budapestet.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Németh Szilárd kifejtette, a honvédség és az emberek is tapasztalják, hogy különbség van kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között. A politikus szerint leszögezhető, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa, amit az emberek is látnak, és ez olvasható ki az alkalmassági mutatók közötti jelentős különbségből is, hiszen a választók nagy többsége Tarlós István nevét említi arra a kérdésre, ki tudja garantálni a főváros biztonságát. – Hogyne lenne különbség azok között, akik megerősítik a honvédséget és együttműködnek vele, valamint azok között, akik fölszámolják azt és elzavarják a honvédeket a településekről! – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.