Németh Zsolt a kétoldalú kapcsolatokról egyeztetett mexikói kollégájával

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke elmondta: nagyon jó az együttműködés Magyarország és Mexikó között.

Forrás: MTI2019. 06. 03. 17:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétoldalú kapcsolatokról és fontos nemzetközi kérdésekről is szó volt a mexikói képviselőház külügyi bizottságának elnökével folytatott megbeszélésen – mondta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn Budapesten.

A politikus az Országházban találkozott Gabriela Cuevas Barronnal, az Interparlametáris Unió (IPU) és a mexikói képviselőház külügyi bizottságának elnökével.

Közös sajtótájékoztatójukon Németh Zsolt kiemelte: szót ejtettek az Európai Unió és Mexikó együttműködéséről, valamint a Mexikó és az Egyesült Államok kapcsolatainak jelenlegi helyzetéről, amelyet – mondta – remélhetőleg sikerül hamarosan rendezni.

A képviselő a kétoldalú kapcsolatokról elmondta: nagyon jó az együttműködés a két ország között. Több közös kulturális projektet is terveznek, a két nép kölcsönös megismerését pedig ösztöndíjprogramokkal is segítik – tette hozzá.

Gabriela Cuevas Barron arról beszélt, hogy Magyarországot és Mexikót régi barátság köti össze, együttműködésüket nem terhelik vitás kérdések, és mindkét ország szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolataikat.

Kitért rá: a megbeszélésen megvitatták a migráció kérdését is. Mexikó szeretne segíteni olyan körülmények kialakításában, hogy az embereknek ne kelljen elhagyniuk hazájukat – közölte.

A mexikói képviselő elmondta: az Interparlamentáris Unió elnökeként kedden részt vesz az Országgyűlés 130 éves IPU-tagsága alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen. Az IPU elkötelezett támogatója a demokráciának, az emberi jogok védelmének és a békének, és a szervezet – a parlamentek együttműködésének ösztönzésével – ezen értékek megerősítéséhez kíván hozzájárulni – hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.