Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről a DK-sok

Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről Veresegyházon DK-s önkéntesek – erről számolt be a Hír TV egyik nézője. Két hete pedig egy szintén baloldali aktivista lopta ki Szolnokon a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint jogilag aggályos, ha arra nem jogosultak gyűjtik össze a konzultációs íveken szereplő adatokat.

Forrás: Hír TV2020. 07. 07. 8:48
null
A szakértő úgy véli, szükség volt a jogszabály módosítására Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton Veresegyházon, a piaci napon gyűjtötték az íveket a Gyurcsány-párt aktivistái. A Hír TV egyik nézője fényképezte le, amint egy DK-s aktivista 10-15 konzultációs kérdőívet a kukába dob, csakhogy a nevek ki voltak vágva az ívről. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint az akció jogilag aggályos.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezzel az akciójával a baloldal törvénytelenséget követ el.

„Erős a gyanú, hogy ezeket az adatokat a baloldali pártok tárolják, megőrzik, ez pedig illegális adatbázis építés. Hát, ilyen a baloldal! Megpróbálja megakadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket, és közben pedig illegális módon adatbázist épít” – mondta Hollik István.

A Nemzeti Konzultáció megtámadására két hete szólított fel Hadházy Ákos és Szél Bernadett. A független országgyűlési képviselők arra buzdítottak, hogy nekik küldjék vissza a kitöltött kérdőívet. Ugyanezen a napon, már délután, egy baloldali aktivista lopott ki konzultációs íveket egy postaládából Szolnokon, ezt egy biztonsági kamera rögzítette, ami az Origo birtokába került. Debrecenben pedig utcai kukában landolt jó néhány kitöltött nemzeti konzultációs kérdőív, miután egy motoros a helyi momentumosoknak átadta őket. Az esetről fotók is készültek.

A veresegyházi üggyel kapcsolatban pedig a Hír TV megkereste a Demokratikus Koalíciót: szerették volna megtudni, hogy ők kérték-e az aktivistákat az ívek gyűjtésére és mi a garancia arra, hogy az íveken szereplő adatokkal nem élnek vissza, de kérdéseinkre nem érkezett válasz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.