Novák Katalin: Büszkeséggel tölt el a feladat

A miniszter elmondta: lehetőségként tekint kinevezésére, hogy a magyar embereket szolgálja.

Csekő Imre
2020. 09. 21. 20:24
novák
20200619. Budapest Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letette a parlamentben miniszteri esküjét Novák Katalin, aki családokért felelős tárcanélküli miniszterként folytatja munkáját. A kinevezését még Orbán Viktor jelentette be, a szeptember 12-én a magyar televíziónak adott interjúban. A kormányfő ekkor kijelentette: figyelni kell a családok életszínvonalára, aminek megőrzése kapcsán másfél-két éves időtartamban kell gondolkodni. Novák Katalin feladata lesz ez, aminek érdekében a hatáskörét szükséges megnövelni – indokolta a döntést Orbán Viktor.

Lapunk megkereste az új minisztert eskütétele alkalmából: – Engem minden alkalommal amikor belépek az Országházba, megérint a hely szellemisége. Már az is, hogy országgyűlési képviselő lehetek, nagy büszkeség a számomra. Most pedig újabb lehetőséget kaptam, hogy magyar embereket a kormányban képviseljem – mondta Novák Katalin és hozzátette: nagy feladatnak tartja ezt. – Lehetőségnek tekintem a kinevezést, és arra törekszem majd a következő másfél évben, hogy az esküm minden egyes szavát komolyan véve, tiszta szívemből tudjam a magyar embereket szolgálni – nyilatkozta Novák Katalin immár családokért felelős tárcanélküli miniszterként a Magyar Nemzetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.