Nyugdíjprémium: már harmadszor osztják ki

A magyar gazdaság növekedésének köszönhetően már harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek, és a juttatás idén minden eddiginél magasabb összegű lesz – mondta az államtitkár.

Csekő Imre
2019. 10. 10. 13:03
NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. szeptember 29. Novák Katalin, a párt alelnöke, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság növekedésének köszönhetően már harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek, és a juttatás idén minden eddiginél magasabb összegű lesz – mondta szerdán a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Szegeden.

Novák Katalin (képünkön) a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a kormány azt szeretné, hogy a magyar nyugdíjasok is érezzék, az ő teljesítményük is benne van a gazdasági növekedésben, amelynek köszönhetően az emberek évről évre jobban élhetnek.

A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig húszezer forint lesz, amelyet azok a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők kapnak meg, akik a jogszabályi előírásoknak megfelelnek – ismertette a politikus. A nyugdíjprémium mellett egyszeri, átlagosan tízezer forintos nyugdíj-kiegészítést is kapnak novemberben az érintettek – tette hozzá Novák Katalin.

A szegedi születésű államtitkár azt is kifejtette, hogy a kormány partnerséget kínál Szegednek, és szeretné, hogy a település fejlődjön, amihez Nemesi Pál, a Fidesz–KDNP támogatásával induló független polgármesterjelölt jelentheti a garanciát, aki a sajtótájékoztatón az ingyenes gyógyszer-házhozszállítás megszervezését, a vészhívórendszer kibővítését és a járóbeteg-ellátás szervezettségének javítását említette a gyorsan megvalósítható intézkedések között, és egy időskori ellátóközpont kialakításának fontosságát hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.