Olimpiai helyszíneket nem, de Fekete-Győrt mutogatták hologramként

Egy évvel Cseh Katalinék uniós pályázata után a Momentum elnöke hologramként tartott lelkesítő kampánybeszédet egy pártgyűlésen.

2021. 07. 27. 16:00
null
Fekete-Győr András hologramként 2018-ban. Fotó: Ajpek Orsi Forrás: Index
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Mozgalom nagy újítása volt a 2018-as országgyűlési kampányban, hogy például Fekete-Győr András, a párt elnöke egy alkalommal hologramként szónokolt hívei előtt. Magát a módszert egyébként az egy évvel korábbi francia elnökválasztáson leshette el a lila párt. Az Emmanuel Macron győzelmével záruló voksoláson a radikális baloldali jelölt, Jean-Luc Mélenchon kampányolt hologramként, igaz, ő arra használta ezt a megjelenési formát, hogy több helyen is egy időben „jelen lehessen”.

Fekete-Győr András hologramként 2018-ban.
Fotó: Index/Ajpek Orsi

Fekete-Győrék részéről 2018 februárjában viszont egy politikai gegként tűnt fel a hologrambeszéd.

A pártelnökről több rövid videót is feltöltöttek a Momentum Facebook-oldalára. Az egyiken például arról beszélt, hiszik, hogy van remény:

A mozgalom vezetője itt arról beszél, hogy ők munkaidőn kívül kampányolnak a Momentum sikeréért, igaz, Fekete-Győr ekkor már a párttól kapta a fizetését. A Momentum 2018-as kampánya végül háromszázalékos eredményt hozott, ezzel a legnagyobb parlamenten kívüli párt megtisztelő címet sikerült elnyerniük.

Három év távlatából visszatekintve viszont különös fényt kap Fekete-Győr András „nagyhatású” hologrambeszéde. A Demokrata.hu tegnapi cikkéből ugyanis kiderült, hogy

Cseh Katalin, a Momentum egyik vezető politikusa a cégén keresztül már egy évvel korábban, 2017-ben hologramos technika megvalósítására pályázott az Európai Uniónál.

Akkor arra hivatkoztak, hogy az olimpiai helyszíneket mutatnák be ezzel a megoldással. Miután azonban a támogatást megkapták, a lila párt megfúrta a budapesti olimpia tervét, érdekes módon saját pártrendezvényükön mégis hologrammal kampányoltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.