Önkéntesek is dolgoznak az idősekért

Magyar Nemzet
2020. 03. 31. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

A baranyai megyeszékhely önkormányzata tegnap elfogadta Hoppál Péter fideszes parlamenti képviselő az egészségügyi dolgozók térítésmentes helyi közlekedésével kapcsolatos javaslatát, és elkezdték az egyeztetést az egészségügyi dolgozók ingyenes parkolásáról, és folynak az egyeztetések a különböző klinikai telephelyek között járó, célzott és ingyenes helyi buszjáratok bevezetéséről is. Csongrádon hatvanketten önkéntesek, akik kétszáz hetven év feletti helybélinek segítenek heti kétszer a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban.

Székesfehérváron szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás az idősgondozó intézményekben – közölte tegnap az önkormányzat. Dunaújvárosban az ebéd házhozszállítás mellett hétfőtől a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban is segítenek a hetven évnél idősebbeknek, akiknek cserébe vállalniuk kell, hogy otthon maradnak. Fertőtlenítő permetezést végeztek a Békés megyei Battonyán a helyi önkéntes tűzoltók és a polgármester a buszmegállókban, a boltok körül, a postánál, az orvosi rendelőnél, a gyógyszertárnál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.