Önvédelemre hivatkozott a tapétavágós gyilkos

Két órán belül tudták a rendőrök, ki lehet az a férfi, aki az elvérzett áldozat kocsijával menekül.

Végh Attila
2021. 06. 03. 12:05
PMRFK elfogás
Monor elfogás Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság június 2-án letartóztatta a monori emberölés gyanúsítottját. A Magyar Nemzet információi szerint nemcsak szúrt, hanem vágott sérülések is voltak annak a 73 éves férfinak a nyakán, akit egy nála több mint ötven évvel fiatalabb ismerőse ölt meg. A gyanúsított azzal védekezik, hogy vitába keveredtek, önvédelemből szúrt a keze ügyébe került tapétavágóval. Az eszköz azonban csak vágások esetén lehet alkalmas az élet kioltására, a holttest környékén talált rengeteg vér nem szúrt, hanem hosszan ejtett sebre utal.

Május 30-án 19 óra 37 perckor tett bejelentést a rendőrségre egy monori asszony, aki holtan találta édesapját a lakása garázsában. A nő az ingatlanba belépve rengeteg vért talált a padlón, a nyomokat követve találta meg a kivérzett holttestet a kamrába rejtve. A garázsból eltűnt az áldozat autója is, azt a vérnyomok alapján a gyilkos vihette el. Az idős férfi testén több seb is volt, melyeket egy különösen éles szerszámmal okoztak. Az egyik seb olyan súlyos volt, hogy az áldozat percek alatt elvérzett.

A rendőrség a bejelentés után azonnal elrendelte az autó körözését. Mivel a házban nem voltak erőszakos behatolásra utaló nyomok, azt feltételezték, a sértettet egy ismerős ölte meg, a sebek helye alapján egy alacsonyabb termetű, erősebb férfi lehetett a támadó, így csak egy személy jöhetett szóba mint támadó. Az autót ellopó 20 éves, monori K. Róbertet másnap hajnalban Monor közelében fogták el.

A gyanúsított azt vallotta, szóváltásba keveredett az áldozattal, a kölcsönös szidalmak után szerinte elsőként a 73 éves férfi támadt rá. Azt állította, ő csak önvédelemből szúrta meg több alkalommal egy a keze ügyébe került tapétavágóval, de a helyszín és az áldozat sérülései nem ezt bizonyítják. A rengeteg vér láttán állítólag pánikba esett, majd a vérveszteségtől öntudatlan állapotba került áldozat gépkocsijával elhajtott.

A bíróság elfogadta a nyomozó hatóság helyszíni és szakértői bizonyítékokon alapuló feltételezéseit. Ezek arra utalnak, hogy a támadó indulatból, szándékosan olyan testrészeken használta a tapétavágót, ami ölési szándékra utal.

A rendőrség elfogta a gyilkosság gyanúsítottját
Fotó: Police.hu

Vígh József kriminálpszichológus szerint, ha a támadó több sebet ejt áldozatán, az mindig valamilyen indulatra utal. Ez fakadhat az elkövető pszichikai betegségéből is, de a legtöbb hasonló esetnél mindig egy ismerősök közötti konfliktus előzi meg támadást. A magyar kriminalisztikában a legtöbb sebet az édesanyjával végző zagyvarékasi, 14 éves, általános iskolás lány ejtette, aki 96 alkalommal vágta vagy szúrta meg áldozatát, mert az el akarta tiltani szerelmétől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.