Orbán Balázs: A Jobbikot belesütötték a mazsolatortába

Az államtitkár szerint nem hiteles, hogy a legnagyobb posztkommunista oligarchával összeálló Jakab Péter kisembernek állítja be magát.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 15:02
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs keményen kiosztotta a magát kisembernek bállító Jakab Pétert. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában hétfőn Jakab Péter arról beszélt, hogy a parlament egy munkahely, ahonnan milliós fizetésért lógnak azok a kormánypárti képviselők, akik korábbi viselkedése miatt bojkottálják a felszólalásait. – Ezt egy átlag magyar melós nem engedhetné meg magának – közölte a Jobbik elnöke, és arról beszélt, hogy le fogják győzni az Orbán-rendszert, kerül, amibe kerül. Jakab Péter kijelentette, ő nem akar szolgalelkűvé válni és behódolni. A politikus azt is sérelmezte, hogy korábbi parlamenti viselkedésért büntetéseket kapott: – A hazámat nem adom, bárhogy is támadnak, maradok, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek, akit nem fognak soha megtörni a budai vár urai – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Orbán Balázs keményen kiosztotta a magát kisembernek beállító Jakab Pétert.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Válaszában Orbán Balázs kiemelte: Jakab Péter ötperces felszólalásából négy és fél perc csak a Jobbik elnökéről szólt.

– Akik hétről hétre hallgatják a pártelnök gyenge produkcióját, azok tudják, hogy abból hiányzik a hitelesség. Jakab Péter ugyanis összeállt a legnagyobb posztkommunista oligarchával, miközben kisembernek állítja be magát

– szúrt oda a Jobbik elnökének az államtitkár. – Azokkal áll össze, akik ellen a pártja létrejött – folytatta Orbán Balázs, és Jakab Péter korábbi, Gyurcsány Ferencet elutasító kijelentésére utalva azt mondta: mazsolatorta született, és a Jobbikot belesütötték ebbe a tortába. – Ön Gyurcsány Ferenc politikai visszatérését akarja segíteni, aki magyar emberektől elvett ingatlanban lakik, és a kommunizmus alatt is már politikai vezető volt – mondta a Jobbik elnökének Orbán Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.