Orbán Balázs: Önkényesen törölte Trump posztját a Facebook

– Félelmetes a Facebook precedens nélküli eljárása, Donald Trump amerikai elnök egész bejegyzését törölték – Orbán Balázs szerint. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta: az elnök tényt közölt, csak nem szakértői, hanem közérthető stílusban tette azt.

2020. 08. 06. 10:54
TRUMP, Donald
Washington, 2020. július 23. Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a washingtoni Fehér Házban 2020. július 22-én. Az elnök bejelentette, hogy az elharapódzó erõszakos bûncselekmények megfékezésére szövetségi rendfenntartó erõket küld Chicagóba, valamint más olyan amerikai településekre is, ahol eluralkodott az erõszak. A mostani intézkedés annak a kormányzati tervnek a része, amelynek célja az erõszakos bûnözés visszaszorítása az Egyesült Államok városaiban a helyi rendõrséggel együttmûködve. A tervet Operation Legendnek (Legend Hadmûvelet) nevezik. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a mostani amerikai elnökről, a szólásszabadság és a demokrácia védelmében egészen egyszerűen elfogadhatatlan a Facebook azon döntése, hogy törölték Donald Trump bejegyzését – írta Orbán Balázs csütörtöki Facebook-bejegyzésében, amelyben félelmetesnek is nevezte a közösségi média eljárását. Mint megírtuk, a Facebook most először törölt teljesen Trump-posztot, amely egy videó volt. Ebben ez amerikai elnök azt állította, hogy a gyerekek „szinte teljesen védettek” a koronavírustól. A Facebook a videó eltávolítását azzal indokolta, hogy dezinformál a kórokozóról, ami ellenkezik a cég politikájával koronavírus-témában.

Az elnök közérthető stílusban közölt tényeket, ám a Facebook törölte a bejegyzését

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára hangsúlyozta: az amerikai elnök igazat mondott, csak nem úgy mondta el azt, ahogy egy szakértő beszél a kérdésről, hanem mindenki számára világos stílusban. – A Facebook pedig önkényesen úgy döntött, hogy mindez dezinformáció. Ráadásképp egyes baloldali véleményportálok mindezt győzelemként ünneplik… Borzalmas idők jönnek az egész világra, ha ez így marad, s ez a magát felvilágosultnak nevező diktatúra szárnyra kap. Mi, magyarok, biztosan nem akarunk újra ilyen véleménydiktatúrában élni – fejtette ki Orbán Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.