Orbán Viktor: A magyar zsidó közösség békében és biztonságban éli mindennapjait

Orbán Viktor miniszterelnök levélben üdvözölte a zsidó újév alkalmából a magyarországi izraelita vezetőket – tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke vasárnap az MTI-t.

2019. 09. 29. 9:49
HEISLER Andrs; DEUTSCH Tams; ORBN Viktor; DEUTSCH Pter; Jusztin dm; Tichauer, Motti; Terpins, Jack;
Budapest, 2019. július 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) fogadja a 15. Maccabi Európa Játékok küldöttségét a Karmelita kolostorban 2019. július 29-én. A kormányfõ mellett Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke (k), Jack Terpins, a Maccabi World Union alelnöke (b), Deutsch Tamás, az MTK elnöke (j3), Deutsch Péter, az MTK ügyvezetõ elnöke (j), Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség elnöke (j2) és Jusztin Ádám, a Maccabi VAC Hungary elnöke (b3). A sportversenyeket július 29. és augusztus 7. között rendezik Magyarországon. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött levelet.

Ebben úgy fogalmaz: az új esztendőbe lépést megelőző pillanatok az emlékezés, a számvetés és a jövő tervezésének alkalmai is egyben. „Örömmel tölt el, hogy Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége ma békében és biztonságban éli mindennapjait, sőt olyan kulturális és sporteseményeket is szervez, amelyekkel Magyarországra vonzza a világ legkülönbözőbb részein élő testvéreit is. Meggyőződésem, hogy a sófár határozott hangja ma is arra biztatja a magyar és a magyarországi zsidó közösséget, hogy legyen büszke értékeire, és építsen egyedülálló örökségéből biztos jövendőt – írta Orbán Viktor.

A kormányfő úgy zárta levelét: ”Kísérje életüket béke, gyarapodás és áldás az új esztendőben is. Jó és édes év köszöntsön Önökre!„.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.