Orbán Viktor megkeresztelését idézte fel – fotókkal

Új fotókat posztolt a miniszterelnök a Facebook-oldalán az alcsútdobozi református templomról. Itt keresztelték meg a Ripost cikke szerint. Újraindul az élet, vidéken látogathatók az istentiszteletek, erre hívta fel a figyelmet a miniszterelnök a poszttal. A klasszikus hagymasisakos, késő barokk stílusú templom 1788-ban épült.

Forrás: facebook.com/orbanviktor, ripost, origo2020. 05. 17. 13:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök is emlékezetessé tette a mostani vasárnapot, amikor hosszú hetek múltán vidéken ismét kinyílhattak a templomkapuk a hívek előtt.

Biztosan bekerül a krónikákba ez a nap, amikor a járvány enyhülése vidéken végre ismét lehetővé tette a templomok kinyitását, az istentiszteletek megtartását.

Orbán Viktor az alábbi bejegyzést tette közzé hivatalos közösségi oldalán, a járványveszély kihirdetésének 67. napján:

A miniszterelnök a Facebookon annak a templomnak a képeivel jelölte meg ezt a napot, amelyben megkeresztelték. A klasszikus hagymasisakos, késő barokk stílusú templom 1788-ban épült.

Ő maga a 2006-os Mélység és magasság című interjúkötetben így beszélt erről: „Keresztény családba születtem, rendes nevem is van, nemcsak az, amit önök ismernek, ez az alázatot nélkülöző Viktor. Megkereszteltek, fölvettek a keresztény közösségbe, elsősorban a nagyszüleim ragaszkodásának eredményeképpen. A keresztlevelemben a Mihály név is szerepel. Személy szerint elég hosszú utat tettem meg, hogy azt a mondatot ki tudjam mondani, hogy hívő, keresztény ember vagyok. De volt az életemnek egy pillanata, amikor úgy éreztem, hogy ami elmaradt, azt be kell pótolni, helyére kell tenni. A dolgoknak a helyükre kell kerülniük.” – olvasható az interjúkötetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.