Óriási dugók a belvárosban Karácsony kerékpársávja miatt

Az üres nagykörúti kerékpársávok mellett végeláthatatlan dugók alakulnak ki, a lakosság is változtatást vár.

Munkatársunktól
2020. 11. 19. 10:48
null
Budapest, 2020. mjus 13. A XI. kerleti Villnyi ton kialaktott kerkprsv 2020. mjus 13-n. Az j, 1,7 kilomteres szakasz kzvetlenl csatlakozik a Bartk Bla ti kerkprsvokhoz. A Mricz Zsigmond krteret s a Budarsi utat sszekt j szakasznak ksznheten biztonsgosabban megkzelthetv vlnak a Villnyi t mentn tallhat MOL Bubi gyjtllomsok. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg teljesen üres nagykörúti kerékpársávok miatt kialakult tarthatatlan közlekedési állapotokra hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs csütörtöki Twitter-bejegyzésében. „Nagykörút... Tényleg nincs dugó, de legalább intenzíven használják az autósoktól elvett kerékpársávot... – írta némi iróniával a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közösségi médiaoldalán, a helyszínen készült videóval is szemléltetve az üres biciklisávok mellett a közúti közlekedés ellehetetlenülését. Emlékeztetett: a Portfolio friss közvélemény-kutatása szerint a budapestiek 77 százaléka gondolja úgy, ha kerékpársávok létesülnek, az nem járhat az autósforgalom komoly korlátozásával, s a dugók növekedésével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.