Összmagyar középiskolás tábor nyílt Sátoraljaújhelyen

Minden kiváló nyári tábornak van egy kerettörténete, a Rákóczi Szövetség táboráé maga a haza, a bajtársiasság és a testvériség – mondta Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen.

Forrás: MTI2019. 08. 05. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a Rákóczi Szövetség 2. Összmagyar középiskolás tábor megnyitóján mintegy négyszáz határon túli és inneni diák előtt hangsúlyozta: a kormány idén is kiemelt támogatást biztosított a gyermekek és fiatalok táboraira.

Az Erzsébet táborok egész éves programjain 130 ezren vettek és vesznek részt, a Csodaszarvas táborokban mintegy 82 ezer iskolásnak adnak élményt és tudást, a Rákóczi Szövetség nyári táborai pedig 10 ezernél több fiatalt szólítanak meg.

A Rákóczi tábor célja a közös alapok, kapcsolatok kialakítása és építése, a magyar kultúra ápolása – mondta Sölch Gellért.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke elmondta, hogy a többi között néptánccal, könnyűzenei programokkal, sportfoglalkozásokkal készültek, és a táborozók ellátogatnak Kassára is.

A tábor céljának azt nevezte, hogy a résztvevők életre szóló élményekkel gazdagodjanak és új barátságokat kössenek.

Az elnök kitért arra is, hogy a szövetség programjaiban évente mintegy százezer fiatal vesz részt. A nemzeti ünnepekhez kapcsolódó Kárpát-medencei diákutaztatási programban az idén eddig több mint 16 ezren utazhattak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.