Öt gyanúsítottja van a győri botránynak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 01. 28. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt személyt gyanúsított meg eddig a Nemzeti Nyomozó Iroda vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekménnyel a Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyében folyó eljárásban – ez derült ki abból a válaszból, amelyet a napokban Polt Péter legfőbb ügyész adott Szakács László (MSZP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Az öt gyanúsítottat még november 18-án hallgatták ki. A legfőbb ügyész arról tájékoztatta az MSZP-s politikust, hogy ebben az eljárásban a Borkai Zsolt és a társaságába tartozó személyek Adriai-tengeri hajóutazásán készített képfelvételek nyilvánosságra hozatalával való, vagyoni előny szerzése érdekében tett fenyegetést vizsgálják.

Polt Péter közlése szerint Borkai Zsolt volt győri polgármestert érintően a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán két további büntetőeljárás van folyamatban. Ezekben az ügyekben gyanúsított még nincs.

Mint ismert, az október 13-i szavazáson győztes Borkai Zsolt az önkormányzati kampányban kirobbant magánéleti botránya miatt novemberben lemondott polgármesteri tisztségéről. Emiatt vasárnap Győrben időközi polgármesterválasztást tartottak, ahol a Fidesz-KDNP színeiben induló Dézsi Csaba András nagy győzelmet aratott, és maga mögé utasította a balliberális pártok jelöltjét, Pollreisz Balázst.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.