Palkovics: A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus elleni vakcina gyártása

A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2021. 02. 25. 19:18
PALKOVICS László
Poroszló, 2020. június 20. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond a Tiszafüred és Poroszló között megépült kerékpárút átadásán Poroszlón 2020 június 20-án. A szakasz elkészültével teljessé vált az összesen mintegy 70 kilométeres Tisza-tavi kerékpárút. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus elleni vakcina gyártása Debrecenben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a Hajdú-bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón. Palkovics László azt mondta: a kormány döntése értelmében Nemzeti Oltóanyaggyárat, és kifejezetten a Covid elleni oltóanyag gyártására Nemzeti Koronavírus-oltóanyaggyárat hoznak létre; utóbbiban a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ együttműködésében fejlesztés alatt álló oltóanyagot gyártják majd. A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből az oltóanyaggyár 6,7-7 milliárdba kerül. A kormány a gyorsabb építkezés és a gyártás mielőbbi megkezdése érdekében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházás megvalósulásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – tette hozzá a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.