Pedofíliával vádaskodott egy gyurcsányista politikus

Egyházgyűlölő kijelentései miatt bocsánatot kell kérnie Tatabányán a DK önkormányzati képviselőjének

2020. 08. 28. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatkérésre szólította fel a balliberális vezetésű Tatabánya közgyűlése a csütörtöki ülésén Hoffer Dávid (DK) önkormányzati képviselőt, mert a gyurcsányista politikus

egyházgyűlölő bejegyzést közölt a Facebookon

(az írást időközben már eltávolította – szerk.). Az ügy hátterében az áll, hogy Tatabányán az önkormányzat évek óta ír ki pályázatot a történelmi egyházaknak, amelyen infrastruktúra fejlesztésre nyerhetnek támogatást. Az egyházak beadványáról minden évben az Ifjúsági, Sport, Civil és Nemzetiségi Bizottság dönt. A tatabányai közgyűlés idén is határozott arról, hogy a szükséges forrás rendelkezésre áll, és ki is írták a pályázatot. Az illetékes bizottság azonban két ízben sem tudott dönteni a beadványokról, és emiatt Vajda Krisztián Ferenc, a Mi Hazánk elnöke hangot is adott aggodalmának.

Hoffer Dávid erre válaszul kioktatta a Mi Hazánk politikusát, és durva sértegetésbe kezdett. Többek között arról írt, hogy Vajdáék elfelejtettek utána járni a pedofíliával vádolt papok múltjának

„amit nemrég Kertvárosban is tapasztalhattunk a Kölcsey Ferenc Általános iskolában”.

– Így arra kéri az önkormányzatot és a bizottságot, hogy még támogatást is adjunk? Nyíltan kijelenti, hogy ezt a bűncselekményt önök támogatják! – próbált odaszúrni Hoffer Dávid a Mi Hazánk tatabányai elnökének. A DK-s politikus sajnálatát fejezte ki, hogy a Mi Hazánk politikusai ehhez „affektálnak” (a politikus bizonyára az asszisztál szóra gondolt, de mást írt le – szerk.). A helyzet azonban az, hogy a közelmúltban valóban volt egy pedofil-gyanús ügy Tatabányán, de annak negatív főszereplője nem egy pap, hanem egy civil hitoktató volt.

Hoffer Facebook-bejegyzéséből nagy botrány kerekedett, a következő ülésén a balliberális vezetésű

Ifjúsági, Sport, Civil és Nemzetiségi Bizottság elhatárolódott a DK-s politikus kijelentésétől.

Az illetékes bizottság döntésképtelensége miatt pedig a pályázat ügye a közgyűlés elé került, a csütörtöki ülésen a napirendi ponthoz az egyik Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő módosító javaslatot adott be. Ebben kérte, hogy a testület határolódjon el Hoffer kijelentéseitől, és kötelezze őt bocsánatkérésre. Ezt a közgyűlés megszavazta, a politikus azóta még nem kért bocsánatot.

Fotó: Facebook

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.