Pénteken ülésezik a népjóléti bizottság

Forrás: MTI2020. 02. 04. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus elleni védekezésről pénteken tájékoztathatják a kormány tagjai az Országgyűlés népjóléti bizottságát – közölte a testület elnöke, Korózs Lajos (MSZP) kedden az MTI-vel.

A koronavírus-járvány elleni védekezés komolyságára való tekintettel a Fidesz-frakció javaslatát – ami lassan egy hete húzódó egyeztetések után érkezett meg – figyelembe véve, péntekre hívja össze a népjóléti bizottság ülését a testület elnöke – olvasható a közleményben.

Korózs Lajos keddi, korábban tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy csütörtökre hívta össze a testületet.

Selmeczi Gabriella, a népjóléti bizottság fideszes alelnöke közleményben tudatta: a Fidesz-frakció támogatja, hogy a testület tájékozódjon a koronavírus elleni védekezésről. Ugyanakkor javasolták, hogy a bizottságot péntekre hívják össze.

Tekintettel arra, hogy a kormány által létrehozott operatív törzsben több különböző terület szakemberei dolgoznak összehangoltan, kezdeményezzük, hogy a bizottsági ülésen Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár mellett Pintér Sándor belügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is tájékoztatást adjon – írta Selmeczi Gabriella.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.