Péntekig próbál megegyezni a jelöltekről a váci ellenzék

Vác városában jelenleg azon veszekedik az ellenzék, hogy ki induljon a fideszes polgármesterjelölt ellen az őszi önkormányzati választáson. Az elmúlt napokban elmérgesedett a vita, pártszakadásra is sor került, a Demokratikus Koalíció helyi szervezete megszűnt létezni. A két ellenzéki jelöltet arról kérdeztük, hogyan látják a megállapodás esélyét.

2019. 08. 09. 5:55
null
Matkovich Ilona balliberális polgármester azt írta: a szakvéleményeket továbbította a Baba utcai bölcsőde vezetőjének. Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A programokról és a személyi kérdésekről beszéltünk – fogalmazott lapunk kérdésére Matkovich Ilona, az egyik polgármesterjelölt-aspiráns a tárgyalások jelenlegi állásáról. Mint ismert, az ellenzéki pártok jelenleg képtelenek összefogni Vácon, és két jelölt között folynak a megbeszélések. Az LMP, a Momentum és a DK budapesti pártközpontja Matkovichot támogatja, az MSZP, a Jobbik, a Vác Városért Választási Egyesület, valamint a DK helyi elnöke – aki a konfliktus nyomán kilépett a pártból – egy helybeli ügyvéd, Néveri István mellett tört lándzsát.

A polgármester-jelöltségre áhítozó aspiránsok abban egyetértettek, hogy a programok szintjén kevésbé van vita, s jelenleg úgy tűnik, hogy főként személyi kérdések osztják meg a helyi ellenzéket.

Matkovich Ilona szerint előválasztásra nincs idő
Fotó: Facebook

– Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, ugyanis a baloldalon az országos szokásnak megfelelően messze nincsen egység. Úgy látom, hogy a pártok nem fognak tudni megegyezni, ez pedig azzal jár majd, hogy minden marad a régiben, mert túl gyengék ahhoz, hogy külön-külön eredményesen lépjenek fel a jelenlegi városvezetéssel szemben. Képtelenek megegyezni, és ez a legszomorúbb – mondta a Magyar Nemzetnek Néveri István. Mindkét aspiráns úgy nyilatkozott, hogy péntekig folytatják a tárgyalásokat. – Onnantól új fejezetet nyitnánk a kampányban – hangsúlyozta Matkovich Ilona.

A két jelölt eltérően válaszolt azon kérdésünkre, hogy egyetértés van-e körzetekben indítandó jelöltek személyéről. Matkovich konszenzusról beszélt, azonban Néveri szerint még nincsenek meg a jelöltek.

Mindkettőjüket arról kérdeztük, hogy egy esetleges előválasztással rendezhetőnek tartanák-e a konfliktust. Matkovich szerint ez a lehetőség nem merült fel, és az idő rövidsége miatt nem is fog. Néveri István élesebben fogalmazott. – Amit a fővárosban csináltak, az egy bohóckodás volt, abban nem vagyok hajlandó részt venni – jelentette ki az ügyvéd.

A jelöltek programjai átfedést mutatnak, miután mindketten a város tisztán tartását és az utak rendbe tételét nevezték a legsürgetőbb feladatnak, ezzel együtt Matkovich jobban bevonná a civil szervezeteket a városvezetés munkájába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.