Polgár Csaba: Közép-Európa legjobban felszerelt létesítményét érte ez a támadás

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mesél az intézet ellen felhozott vádakról és azok valótlanságáról valamint az ellátásban bevezetett fejlesztésekről.

Forrás: Hír TV2019. 07. 31. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Bizonyára sok néző szembesült azzal a negatív sajtó hullámmal, amely az Országos Onkológiai Intézetben tapasztalható állapotokról kialakult, végig futott az egyes sajtóorgánumokban. „Hajnali 5-től állnak sorban a kemoterápiára várakozó betegek” – ez a hír jelent meg a 24.hu-n, majd az Index folytatta a sort, Igazgató úr ebből az egész folyamatból mit tapasztalt, hogyan, mikor jelentek meg az intézetben ezek a sajtóorgánumok?” – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

- Minket teljesen váratlanul ért ez a kampányszerű akció, múlt szerdai napon jött le a 24.hu, majd pedig az Index nevű portáloknak a tudósítása, felvételekkel, amelyeket a jogszabályokat megszegve, bejelentés nélkül és főigazgatói engedély nélkül forgattak. Ugyan közforgalmú helyen, de a mi kórházunk egy komoly rendszerelem is és bejelentés és engedély nélkül tilos forgatni.

- Adott volna engedélyt, ha bejelentkeznek? – kérdezett közbe Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

- Természetesen, megfelelő feltételek esetén nem is tagadhatjuk meg a forgatást az adatvédelmi biztos állásfoglalása alapján, de egy ilyen létfontosságú rendszerelemnél, ahol ugye izotópos kezelések, sugárterápia és sugárveszélyes helyek is vannak, nemcsak a betegellátásnak a biztonságát kell biztosítanunk, hanem a sajtó munkatársai is veszélybe kerülhetnek. A tudósítások megjelenésével egy időben legalább 8 hírportáltól kaptunk azonnal írásbeli kérdéseket, 168 óra, Magyar Narancs és nem sorolnám a többieket. Úgy érzem, hogy ez a Közép-Európa és Magyarország legjobban felszerelt onkológiai intézete elleni támadás természetesen nem az intézetnek és nem is a jelenlegi, Polgár Csaba nevű főigazgatónak szólt, hanem előző főigazgatónknak Kásler Miklós professzornak. Teljesen értetlenül álltunk a helyzet előtt, amikor Magyarország legjobban felszerelt létesítményét érte ez a támadás – mondta Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.