Polgármesterek és vállalatvezetők is szorgalmazzák a környei elkerülő megépítését

Tatabánya és Oroszlány, valamint további hat település polgármestere és a térségben működő kilenc multinacionális nagyvállalat igazgatója támogatja a Komárom-Esztergom megyei Környét elkerülő út megvalósítására indított lakossági kezdeményezést – közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 09. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beke László (független) polgármester elmondta, mivel az elkerülő utak megépítése évekig eltarthat, feltétlenül szükséges a településen található közlekedési lámpák összehangolása, valamint egy olyan forgalomtechnikai megoldás, mely lehetővé teszi a biztonságosabb közlekedést a helyben élők és az ipari parkokba ingázók, illetve az átutazók számára.

A polgármesterek és az ipari parki társaságok vezetőinek támogatása azt jelzi, hogy a közlekedési helyzet elviselhetetlen Környén és valós társadalmi igény mutatkozik a probléma mielőbbi megoldására. A faluban egy hónap alatt hatezernél több aláírás gyűlt össze két helyi lakos kezdeményezésére az elkerülő út megvalósítása érdekében – tette hozzá a település vezetője.

A 4600 lelkes Környe az Oroszlány, Tata és Tatabánya közötti utak metszéspontjában található. Fő utcáján naponta 16 000 személyautó és 1000-nél több nehézgépjármű halad át, mert az útvonalat a kamionok mellett az ingázók is igénybe veszik. A község átlagos napi forgalma meghaladja például az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti szakaszáét.

A két magánszemély kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, az íveken például 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím szerepel.

Környén 2004-ben szintén indult lakossági kezdeményezésként aláírásgyűjtés elkerülő út építése érdekében. A szakhatóságok akkor azt válaszolták, hogy a község problémáira a települést északról elkerülő 4,8 kilométeres elkerülő út jelentene megoldást, azonban ez az útszakasz sem oldaná meg Oroszlány és Tatabánya közvetlen kapcsolatát, ezért egy déli szakaszra is szükség lenne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.