Punkzenekarral gyűjt együtt pénzt Győr polgármestere

A győri Aurora zenekar a rendszerváltás ikonikus csapata volt a Viszlát, Iván! című lemezével. A punkzenészek ma is aktívak, karitatív téren is, gyűjtöttek már árvízkárosultaknak, és Szilágyi Istvánnak, a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjának is. A koronavírus teremtette veszélyhelyzetben sem maradtak tétlenül. Akciójukat az időközben karanténba vonult győri polgármester is támogatja.

Végh Attila
Forrás: https://www.facebook.com/auroratheband/2020. 04. 04. 7:24
null
Dézsi Csaba András a vesztegzárból köszönte meg a támogatást minden polgárnak Fotó: Mandiner/Dézsi Csaba András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összefogásra hívta rajongóit a győri Aurora zenekar. Víg László énekes szerint most nem a zenészek vannak az ország színpadain, nem a gitárokra irányul a reflektorfény, nem a sztárokat élteti a közönség: – Nagy teher és felelősség nyomja a koronavírus frontvonalában helytálló egészségügyi dolgozók vállát. Bár zenésznyelven szólva a nagykoncert még csak most kezdődik, megfeszített, áldozatos munkájukért már most is kevésnek érezzük a puszta buzdítószavakat. Úgy érezzük, a nővéreknek, orvosoknak minden támogatásra szükségük van, s nem csak erkölcsi téren jár nekik a vastaps.

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András közismerten nagy rockzenerajongó – az általa végzett szívműtétek közben is rockot hallgat az orvosi csapat –, ezért a város legismertebb zenekarának tagjai biztosra mentek, amikor megkeresték ötletükkel. Habozás nélkül az ügy mellé állt. Az Auro­ra zenéjének kemény dinamikáját az egészségügyben dolgozók megfeszített tempójához hasonlította, és örült annak, hogy a kezdeményezés nem csak helyi jellegű. A zenekar népszerűsége miatt országos méreteket öltött, mint mondta, a győriek egész Magyarországért kiállnak.

Az együttes tagjai a győri önkormányzat támogatásával speciális, egy nővér grafikájával és az Élet zsoldosai felirattal ellátott zenekari pólók gyártásába kezdtek. Az eladásukból származó teljes bevételt a magyarországi sürgősségi és intenzívellátásban dolgozó nővéreknek ajánlják fel. Minden zenerajongót arra buzdítanak, hogy az exkluzív póló megvásárlásával járuljanak hozzá az egészségügyi dolgozók heroikus munkájának elismeréséhez. A befolyó összeg elosztásáról a Szívkatéterezés Győr Alapítvány gondoskodik.

Dézsi Csaba András a vesztegzárból köszönte meg a támogatást minden polgárnak
Fotó: Mandiner/Dézsi Csaba András

Győr polgármestere az együttműködés megpecsételésekor még nem tudott arról, hogy néhány nap múlva neki is pozitív lesz a koronavírustesztje. Április elsején nem volt jó tréfa, amikor ez kiderült. Saját kórházi kollégái vizsgálták meg, mint mondta, fel sem ismerte őket a védőfelszerelés alatt. A győri városházán kaphatta el a fertőzést, ahol többen is megbetegedtek. Összeállította a kontaktlistát, kikkel találkozott az elmúlt napokban. Az Auro­ra zenekar tagjai is részt vesznek a tesztszűrésen, az eredményig önkéntes karanténba vonultak. A zenészek bíznak abban, hogy a város vezetője a vészhelyzet lecsengése utáni első győri koncertjükön épen és egészségesen, velük együtt énekelheti majd el az adománygyűjtésre készített dalt.

A pólók egyébként szépen fogynak, a rajongók átérezték a győri punkok küldetéstudatát, az élet zsoldosainak kijáró megbecsülést. Dézsi Csaba András nemcsak a zenészeknek és a rajongóknak köszönte meg a támogatást, hanem minden győri polgárnak. A polgármester szerint a győri emberek szinte kivétel nélkül azt keresik, hol, hogyan, kinek tudnak segíteni. Az összefogás példás és egyben megható is, neki is erőt ad a gyógyuláshoz, hogy Győr közössége a járvány idején is egészséges.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.