Rangos díjat nyert a Magyar Zene Háza

A „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén, az amerikai Music Cities Awardson – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt vezérigazgatója. A különleges épület a legjobb európai fejlesztésként került kategóriájának három legjobbja közé, majd nyerte el a „Best Use Of Music In Property Development/Real Estate” kategóriának fődíját.

Magyar Nemzet
Forrás: Városliget Zrt.2020. 09. 24. 12:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Magyar Zene Háza a japán sztárépítész Sou Fujimoto különleges építészeti víziójának, és a Batta András vezette csapat tartalmi koncepciójának olyan különleges ötvözete, mely az elismert szakemberekből álló zsűri elismerését is kivívta, és a világ figyelmét is Liget Budapest Projektre irányítja” – mondta el a rangos elismerés kapcsán Gyorgyevics Benedek, majd hozzátette: „A zenei intézmény minden bizonnyal Budapest egyik új, emblematikus épületévé válik, és fontos szerepe lesz abban, hogy a Városliget ismét a családi programok és a kulturális élet központjává, a város pezsgő találkozóhelyévé váljon.”

A Városligetbe tervezett Magyar Zene Háza a Városliget Zrt. által közreadott látványterven.
Fotó: Városliget Zrt.

A Music Cities Awards győzteseit szeptember 23-án az esti órákban hirdették ki egy – a vírusvédelmi intézkedések miatt – virtuális díjátadón. A Music Cities a zeneipar legfontosabb nemzetközi szereplői által létrehozott rangos rendezvénysorozat, mely immáron több mint egy évtizedes múltra tekint vissza: a kezdeményezés célja a városok gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődését elősegíteni a zene révén. A szervezet idén először 9 kategóriában is díjazta a legjobb zenei kezdeményezéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.