Rendhagyó adománygyűjtést szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A járványhelyzetre való tekintettel, a kontaktusok minimalizálásával szervezi meg huszonnegyedik alkalommal az Adni öröm! adománygyűjtési akcióját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. December 16. és 21. között a Spar üzletlánc 105 üzletében lesz kihelyezve az adománygyűjtő pont.

Ritó Szabolcs
2020. 12. 01. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony közeledtével hangsúlyosabbá válik a család, az emberi kapcsolatok és az odafigyelés fontossága. Ebben az időszakban is vannak azonban olyanok, akik a nehéz életkörülményeik miatt nem engedhetik meg maguknak az ajándékozás örömét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat huszonnegyedik éve rendezi meg Karácsony előtt az Adni öröm adománygyűjtési akciót, amelynek célja, hogy a rászoruló családok és egyének is részesülhessenek az ünnepi hangulatban.

 

Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta lapunknak, hogy

a járványhelyzetre való tekintettel idén rendhagyó adománygyűjtést szerveznek. A korábbi gyakorlattól eltérően idén csökkentették az adománygyűjtő pontok számát,

így összesen százöt Spar üzletházban lesznek jelen. Az elmúlt évek gyűjtései során átlagosan több mint háromezer önkéntessel dolgoztak, egy-egy üzletben folyamatosan akár tíz önkéntesük is jelen volt. Idén a járványhelyzetre való tekintettel minden helyszínen csupán egy ember lesz jelen.

 

Változik az adományozás módja is

 

Az adományozás érintésmentesen történik majd, tehát a korábbi módszertől eltérően idén nem árucikkeket gyűjtenek a helyszínen, hanem vonalkóddal ellátott adománykártyák megvásárlásával segíthetnek az adakozók.

A kártyák a legkisebb 99 forintos tételtől a 200, 300, 400, 1 500, 3 000 és 4 500 forintos tételekig lesznek elérhetők.

A megvásárolt adománykártyákból befolyó pénzösszeget a Spar átutalja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amelyből ők vásárolják meg az ajándékcsomagok tartalmát. Az ezerötszáz forintos ajándékkártya egy személy adománycsomagjának felel meg, míg egy család komplett csomagját a négyezer-ötszáz forintos tétel fedezi.

 

Az adományok átadásának protokollját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentőszolgálata dolgozta ki.

Az átadás során fertőtlenített csomagokat juttatnak el a rászorulókhoz, valamint biztosítják az érintkezés-mentességet.

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan lesznek olyan nagyobb intézmények, amelyek adottságai által képesek megvalósítani a közösségi távolságtartást, így a helyszínen is átvehetik csomagjaikat a rászorulók. Akik azonban nem tudnak elmenni érte, azoknak házhoz viszi a szeretetszolgálat és az ajtóban teszi le.

 

Az ajándékokat olyan rászorulókhoz juttatják el, akikkel a szeretetszolgálat kapcsolatban áll, év közben is az intézmény segítségét, támogatását kérik.

Nehéz sorsú családok, fogyatékkal élők és hajléktalanok is részesülnek a karácsonyi csomagokból.

Az előző évek során átlagosan harminckétezer csomagot sikerült összeállítani, és abban bíznak, hogy az idei év nehézségei ellenére is rászorulók ezreinek karácsonyát tudják szebbé tenni. Az Adni öröm adománygyűjtés azért is fontos, mert az adományban részesülőknek nemcsak a szeretet ünnepét jelenti a csomag tartalma, hanem akár több heti élelmiszerkészletet is biztosíthat nekik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.