Rendkívüli ítélkezési szünetet rendeltek el

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben rendkívüli ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Törvényszéken, hétfőtől az ítélkezési szünetre vonatkozó ügyeleti rendben működik a törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok, a már kitűzött tárgyalásokat főszabály szerint hivatalból elhalasztják – tudatta a törvényszék közleményben szombat este.

Forrás: MTI2020. 03. 15. 7:24
null
Budapest, 2017. január 30. Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselő távozik az ellene vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás tárgyalásáról, a Fővárosi Ítélőtábla épületéből 2017. január 30-án. A vád szerint Hiszékeny Dezső 2013-ban, XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja. A politikus mindvégig tagadta bűnösségét. Az ítélőtábla lényegében helybenhagyta a törvényszék korábbi, felmentő döntését. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényszék elnökének utasítására az egyes szervezeti egységek a napokban már kidolgozták veszélyhelyzeti ügyfélfogadási rendjüket, erről a https://fovarositorvenyszek.birosag.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Fővárosi Törvényszék minden általános iskolás korú és fiatalabb gyermeket nevelő bírósági munkatárs részére biztosítja az otthondolgozás lehetőségét, így a családok a koronavírus-fertőzés által legveszélyeztetettebb csoportba tartozó nagyszülők bevonása nélkül tudják megoldani a gyermekek felügyeletét.

A Fővárosi Törvényszék az alaptörvényben rögzített kötelezettségeinek az ítélkezési szünetben is maradéktalanul eleget tesz – tartalmazza a törvényszék közlemény.

A rendkívüli ítélkezési szünet elrendelésére a Magyar Közlönyben szombaton kihirdetett és következő nap, vasárnap hatályba lépő kormányrendelet alapján került sor.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló szombati kormányrendelet első paragrafusa tartalmazza: „a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a legfőbb ügyész javaslatára rendkívüli ítélkezési szünet kerül elrendelésre”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.