Rettenetes rettegők idegállapotban

Muszáj valamennyire intelligensnek lenni, hogy észrevedd, hogy hülye vagy!

Kruppa Géza
2020. 06. 28. 18:01
SZAB Tmea
A képen Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője a miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdése után az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 17-én Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete autótól retteg Szabó Tímea – ez derül ki a Párbeszéd társelnökének egyik legutóbbi nyilatkozatából. A politikus asszony azért van „idegállapotban”, mert a diktatúra ’50-es évekbeli gyakorlatának visszatértétől fél, amikor a hatalom verőlegényei hajnalonta tömegével hurcolták el a gyanútlan embereket. Csakhogy a kicsinyke párt társelnöke az időutazásnál ijedtében rossz vonatra szállt.

Ma inkább azért kerülgethetné a frász a mentális gondokkal terhelt Tímeát, mert a félelmetes lefüggönyözött kocsi (Pobeda) színének puszta felemlítésével könnyen magára zúdíthatja a harcias jogvédő társai haragját. És rásütik a rasszizmus vádját. A ballib új módi ugyanis kimondja: a fekete szigorúan csak pozitív képzettársítással említhető!

Mert a fejlett Nyugaton a szabadság mámorában rendőröket térdre kényszerítő, kirakatfosztogató hétköznapi „hősök” az identitásukra nagyon érzékenyek. Logikájuk szerint akár a szirénázó mentőautó fehér színe is provokatív lehet, hiszen a segítségnyújtás már önmagában a fehérek felsőbbrendűség-érzetét sugallhatja. Megtorlásért kiállt. Azonban mostanság nem csupán a színek, morális alapértékek, ideológiák között sok a tétován bolyongó egyszerű lélek. Az iránytű bedöglött. Itt van mindjárt Lenin. Fehér, hetero szörnyű képződményként borította lángba a fél világot, mégis most a németek szobrot állítanak neki. Miközben az óceánon innen és túl szobordöntögetési hullám söpör végig. E „mozgalomnak” esett áldozatul például Kolumbusz Kristóf, és most veszély fenyegeti a Jézus-szobrokat is. Jézusét, aki a bőr színétől, nemtől, kortól függetlenül évezredek óta embertársi szeretetre, szerénységre és szelídségre buzdít.

A momentumos Donáth Anna viszont aligha fogékony az embertársi szeretetre. Az EU-képviselő nem annyira a szobrokat, inkább magát a kétharmados talapzaton álló rendszert akarja ledönteni. Az amerikai feketék utcai tombolásától felhevülve – őkelme e magasztos cél eléréséhez a hazai cigányságot próbálja hergelni. Bedobta „A roma élet is számít” álságos jelmondatot, hátha sikerül társadalmi rétegeket egymásnak ugrasztani, aminek a vége zűrzavar és véres zavargások. Ám a mérhetetlen aljasság a haladó szellemű politikus hölgy esetében bugyutasággal párosul.

A 21 Kutatóközpont friss tanulmánya szerint ugyanis éppen a szegényebb emberek – közöttük a romák – a legfőbb Fidesz-szavazók. A járvány előtt készült, tízezer megkérdezettre támaszkodó felmérésből kiderül, hogy a kormány rezsicsökkentési, családtámogató politikája bevált, a regnáló hatalomba vetett bizalom nem ingott meg, sőt tovább növekedett. És meglepő módon azokon a településeken, ahol magas a közmunkában foglalkoztatottak aránya, ott még inkább a jelenlegi rendszer a menő. Vagyis a nagy átlag, ha szerény körülmények között is él, értékeli a kormány gazdaságpolitikáját és nem vevő az ellenzék által évtizedek óta pufogtatott demokráciaféltésre, a jogállamiságról szóló üres frázisokra.

A jobboldali szavazók reményei szerint a rettegésben verhetetlen ellenzék, a Szabó Tímea-, Donáth Anna-féle elvakult gyűlölködők 2022-ig sem változtatnak a vesztes csapat taktikáján. Tovább nyomják a csupán egymás szédítésére szolgáló semmit mondó lózungokat. E reményt éltetik John Cleese a Monthy Pytonból ismert világhírű brit komikus szavai is: „Muszáj valamennyire intelligensnek lenni, hogy észrevedd, hogy hülye vagy!”

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.